Avustralya'nın Vahşi Köpeği 'Dingo' Bir Zamanlar Evcil Bir Hayvandı!

Avustralya’nın yerli halkı “Dingo” cinsi köpekleri evcilleştiriyor, ölümlerinde ağlıyor ve tıpkı insanlar gibi törenle ve adaklarla toprağa veriyorlardı. Bugün vahşi diye sınıflandırılan “Dingo”lar, 18’inci yüzyıla kadar sömürge önce Avustralya’da insanların en iyi dostuydu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Günümüzde Avustralya’ya gidenlere “Dingo” cinsi köpeğe pek fazla yaklaşmamaları tavsiye ediliyor. Avustralya’nın yerli ırkından olan bu köpek sürüler halinde dolaşıyor ve yiyecek koparabilmek için turistlerin peşinden gidiyor. Ancak Avustralya’nın iki üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü araştırma, bu köpeğin “Beyaz” insanlar gelmeden önce yerli halkla iç içe yaşadığını ortaya koydu.

 

Bilim insanları, adaya gelen “Beyaz”ların tuttukları notlara ulaştılar. Bu notlarda Avustralya’nın yerli halkının “Dingo”lara isim verdikleri, onlarla birlikte ava gittikleri ve onları ailelerinin üyeleri olarak gördükleri anlatılıyordu. Zaten mezarlar da, o köpeklerin birlikte büyüdükleri, birlikte yaşadıkları ve öldükleri insanların hemen yanına gömüldüklerini gösterdi.