Ayçiçek Yağı Maskesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar ayçiçek yağı maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği ayçiçek yağı maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Hastalık, aşırı yorgunluk, fazla güneş veya soğuktan yıpranmış ciltler için uygun bir maskedir. Cildi besler, canlandırır ve rahatlatır.Yemeklerde çok sık kullanılan ayçiçek yağı, içerisindeki A, D ve E vitaminleri ile cilt bakımında da faydalı etkilere sahiptir. Ay çiçeği yağı içeren cilt bakım ürünleri, cilt bariyerinin güçlenmesini sağlarken, sivilce ve egzama gibi cilt problemlerine karşı da etkilidir. Cilt dokusunu toksin maddelerden, zararlı bakterilerden, yağ ve ölü hücrelerden arındırmayı sağlayan karbonat maskesi cildin doğal pH dengesini de sağlar. Cilde pürüzsüz bir görünüm ve canlı parlak bir doku sağlayan karbonat maskesi siyah nokta ve sivilceleri önler.

 

Ayçiçeği maskesi tarifi

 

Ayçiçeği maskesini 10 gün boyunca uygulayın ve istediğiniz cilde kavuşun. Hastalık, aşırı yorgunluk, fazla güneş veya soğuktan yıpranmış ciltler için uygun bir maskedir. Cildi besler, canlandırır ve rahatlatır. 2 kahve kaşığı nemlendirici kremin üzerine 1 emülsiyon (yarı sulu ince bir krem) elde edinceye dek damla damla ayçiçeği yağı katın. Ciltte 15 dakika bekletin. 10 gün boyunca her gün uygulayın.

 

 


Etiketler: