Balerinlerden Esinlenen Güzellik Ve Moda Trendi! 'Balletcore!'

Balerinlerden esinlenen güzellik ve moda akımı 'Balletcore' son dönemde en çok beğeni toplayan güzellik trendlerinden biri haline geldi. Peki 'Balletcore' nedir? Hakkında en çok merak edilenler haberde..

 

NTV’den Merve Girgin’in haberine göre; Bale dansına dayanan güzellik ve moda akımı "Balletcore" son dönemin öne çıkan güzellik trendlerinden. Stilinizde de uygulayabileceğiniz bu trend, zarif balerin imajını saçınıza ve makyajınıza taşımanıza olanak sağlıyor. İşte "balletcore"a dair merak edilenler…

 

Güzellik trendlerinin sosyal medyada şekillendiği günümüz dünyasında trendler oldukça hızlı bir şekilde değişiyor. Barbie oyuncağından ilham alan "Barbiecore" veya palyaçoların renkli dünyasını yansıtan "Clowncore" akımlarına bir yenisi daha eklendi: Balletcore. Bale dansından ilham alarak ortaya çıkan "Balletcore" trendi, tül, kurdeleler, bale ayakkabılarının hakim olduğu bir dünyadan ilham alıyor.

 

balerinlerden esinlenen guzellik trendi balletcore

Instagram @lilylikecom

 

ZARAFET ÖN PLANDA

 

Balerinlere özgü zarafet ve inceliğin önce çıktığı bu trendi, stilinize taşıyabilir ya da makyajınızı yaparken balerinlerin duru görünümlerinden ilham alabilirsiniz. Balletcore trendini saçlarınıza taşımak için sıkı bir bale topuzu yapabilir veya kurdeleyle saçlarınızı toplayabilirsiniz.

 

balerinlerden esinlenen guzellik trendi balletcore

Instagram @reve.rossing

 

MAKYAJ NASIL YAPILIR?

 

Bale estetiğinden ilham alan bu trendde doğal güzelliği öne çıkaran makyajlar tercih ediliyor. Canlı ama çok da parlak olmayan bir cilt dokusu, bu makyajın en önemli noktası. Işıltılı makyaj bazını tüm yüzünüze uygulayın ardından ince yapıda bir fondöten uygulayın. Dilerseniz BB veya CC kremleri de tercih edebilirsiniz.

 

MİNİMAL DOKUNUŞ

 

Kusurlu bölgelere kapatıcı uyguladıktan sonra allık adımına geçin. Şeftali veya pembe tonlardaki likit allık ile doğal bir görünüm yakalayın. Gözlerinize isterseniz hiçbir şey uygulamayabilirsiniz yada pastel tonlarla hafif bir göz makyajı yapabilirsiniz. Kirpiklerin yoğunluğunu makyajıınızın genel görünümüne göre belirleyebilirsiniz. Ruj seçimi yaparken allık rengine dikkat edin. Dilerseniz lipgloss ile parlak bir bitiş yapabilirsiniz.