Bebeklerde Ek Gıdaya Geçişte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda bebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda bebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Son dönemde yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda bebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Öncelikle ek gıdaya geçiş için acele etmemeli ve 6. ayı beklemelisiniz. Besinleri tattırarak başlamalı ve 3 gün kuralına uyarak vermelisiniz. Bulamaç yapmadan besinleri tek tek başlamalısınız. İlk başlayacağınız besinler yoğurt, sebze püreleri ve meyve püreleri olmalı. Çorbalara et suyu 6. ayda ilave etmeye başlayabilirsiniz. 

 

1 yaşa kadar tuz, şeker, yumurta beyazı, bal, domates, salça, süt, çilek, patlıcan, tropikal meyveler( muz ve avokado hariç) vermemelisiniz. Son bilimsel veriler 9-10 aylıkken de yumurta beyazı başlanabileceğini ortaya koysa da alerjik altyapı var ise 1 yaş sonrası daha uygun olacaktır. İlk tadımlarla başlamalı , 7-8 aylık dönemde ek gıda günde 2-3 öğünü geçmemeli ve miktar her öğünde 1 çay bardağını geçmemeli. 

 

9-12 ay döneminde ise 3-4 öğünü geçmemeli ve yine miktar her öğünde 1 çay bardağını geçmemeli. Son olarak 1 yaşa kadar ana öğünlerin anne sütü olduğunu, ek gıdaların ara öğün olması gerektiğini unutmamalısınız!!!" ifadelerini kullanan Serpen bu paylaşımıyla takipçilerinden yoğun ilgi gördü.