Bebeklerde Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Ünlü çocuk doktoru ve sosyal medya fenomeni Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen Instagram’dan yaptığı paylaşımda, bebeklerde su tüketimi konusunda ebevynleri bilgilendirdi.

 

Ek gıdaya geçen bebeklerde su da verilmeye başlamasıyla ilgili konuşan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bebeklerde su tüketimi konusunda ebeveynlerin sıklıkla sorduğu suda ölçü ne kadar olmalı?, Kaynatılmış su mu kullanılmalı?, Hazır şaşal su mu kullanılmalı? Arıtma suyu mu kullanılmalı? Yoksa satılan bebek suyu mu kullanılmalı? gibi soruları yanıtlayan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, ebeveynleri uyardığı yanıtlarında su kullanımı konusunda herhangi bir ölçünün olmaması gerektiğini söyledi.

 

Sözlerine devam eden Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, ek gıda sonrası bebeğin ne kadar su içmek isterse o kadar içmesi gerektiğini anlattı. Uyarılarına devam eden Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bebek aç iken su verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Bebeklerin su içmediğinden yakınan ebeveynleri uyarmaya devam eden ünlü doktor, ek gıdaya geçiş sonrası bebeğin emdiği sütün, verilen ek gıdaların zaten çoğunun su olduğunu söyledi. O yüzden bir bebekten günde 3 kez çişli bez alınıyorsa, bunun yeterli sıvı alındığının göstergesi olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, kaynatma ya da bebek sularına gerek olmadığını, arıtma suyuna güvenmediğini o yüzden en doğru su tercihinin güvenilir bir markanın litrelik cam şaşal suyu olduğunu söyledi.