'Bergen' Filmi TV'de İlk Kez Yayınlandı! 'Adet' Kelimesinin Kesilmesi Gündem Oldu!

Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı 'Bergen' filmi ATV'de ilk kez ekrana gelirken RTÜK'ün 'Adet' kelimesini sansürlemesi sosyal medyada gündem oldu. 

 

Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı 'Bergen' filmi ATV'de ilk kez ekrana gelirken RTÜK'ün 'Adet' kelimesini sansürlemesi sosyal medyada gündem oldu. Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı 'Bergen' filmi ATV'de ilk kez ekrana gelirken RTÜK'ün 'Adet' kelimesini sansürlemesi sosyal medyada gündem oldu. 

 

Televizyonda ilk kez ATV ekranlarında yayınlanan ‘Bergen’ filminin bazı sahneleri sansürlenince, başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah izleyicilerden “Çok utandım” diyerek özür diledi. Eşi Halis Serbest tarafından vurularak öldürülen şarkıcı Bergen’in hayatını konu alan ve Farah Zeynep Abdullah’un başrolü Erdal Beşikçioğlu’yla paylaştığı ‘Bergen‘ 2022’de vizyona girmiş, gişe rekorları kırmıştı.

 

Vizyondan sonra Prime Video’da izleyiciyle buluşan Bergen, dün televizyonda ilk kez ATV ekranlarında yayınlandı. Filmi daha önce vizyonda ya da platformda izleyen kullanıcılar X platformundan bazı sahnelerin sansürlendiğini yazdı. Filmde geçen “Adetim gecikti” cümlesinin biplendiği, hamam sahnesinin kesildiği belirtildi. Bergen’e hayat veren Farah Zeynep Abdullah, kullanıcılardan gelen sansür eleştirilerine ilk başta şaşırsa da daha sonra sansüre tepki gösterdi.

 

X hesabından ATV ve RTÜK’ü etiketleyerek tavrını koyan Abdullah, sansürden dolayı izleyicilerden kendi adına özür diledi:

 

“Televizyonda çatır çutur millet birbirini vursun, sen git ADET kelimesini kes, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ı kes, dans sahnelerini gösterme, hamamda da sırtı mı sansürlemişler dediniz? slsspsps Of diyecek söz yok, çok utandım, ben özür dilerim izleyenlerden bu saçma sansürlerden dolayı, Prime’da olması lazım hala, yoksa da dizipalda her şekil vardır.”

 

İşte sosyal medyadaki o paylaşım;

 

bergen filmi tv de ilk kez yayinlandi adet kelimesine uygulanan sansur gundem oldu

 

bergen filmi tv de ilk kez yayinlandi adet kelimesine uygulanan sansur gundem oldu