Beşiktaş Sezonu Avrupa Ligi'nde Tirana Karşısında Açıyor!

Beşiktaş UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yine bir Arnavutluk ekibi olan Tirana ile karşılaşıyor.

 

Beşiktaş UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yine bir Arnavutluk ekibi olan Tirana ile karşılaşıyor. Beşiktaş UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yine bir Arnavutluk ekibi olan Tirana ile karşılaşıyor.

 

Sözcü’nün haberine göre; Arnavutluk temsilcileri karşısında dört galibiyeti bulunan Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yine bir Arnavutluk ekibi olan Tirana ile karşılaşıyor. Beşiktaş UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın sahasında Arnavutluk temsilcisi Tirana ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, 2023-2024 sezonunun ilk resmi maçına taraftarı önünde çıkacak. Beşiktaş Stadı’nda oynanacak müsabaka, saat 21.00’de başlayacak. Alman hakem Daniel Schlager’in yöneteceği karşılaşma, S Sport Plus’tan canlı yayımlanacak. Rövanş mücadelesi ise 3 Ağustos Perşembe günü Arnavutluk’un başkenti Tiran’da oynanacak.

 

ARNAVUTLUK TAKIMLARINA GEÇİT YOK

 

Beşiktaş, Avrupa kupalarında Arnavutluk temsilcileriyle oynadığı 4 maçı da kazandı. Siyah-beyazlı ekip, 1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda karşı karşıya geldiği Dinamo Tiran’ı 2-0 ve 1-0’lık skorlarla yenerek saf dışı bıraktı. 2015-2016 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Skenderbeu ile mücadele eden Beşiktaş, rakibini 1-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup etmeyi başardı.

 

YENİ SEZON ÖNCESİ 3 HAZIRLIK MAÇI

 

Beşiktaş, 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında 3 özel maç oynadı. Siyah-beyazlılar, Almanya’da gerçekleştirilen kamp sürecinde çıktığı bu müsabakalarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Fransa temsilcisi Strasbourg (2-1) ile Macaristan ekibi Mezökövesd Zsory’yi (4-0) mağlup eden Beşiktaş, Almanya’nın Augsburg (1-1) takımıyla da berabere kaldı.

 

BEŞİKTAŞ’IN OYUNCU LİSTESİ

 

Siyah-beyazlı ekipte yeni transferler Daniel Amartey, Emrecan Bulut ve Jean Onana UEFA listesinde yer aldı. Sakatlıkları bulunan Cenk Tosun ile Tayyip Talha Sanuç ise listeye dahil edilmedi. Ameliyat edilen Emrecan Uzunhan da listede yer almasına rağmen uzun süre sahalarda uzak kalacak