Beyni Güçelndiren ve Hafızaya İyi Gelen Gıdalar Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda beyni güçlendiren ve hafızaya iyi gelen gıdalar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda beyni güçlendiren ve hafızaya iyi gelen gıdalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda beyni güçlendiren ve hafızaya iyi gelen gıdalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Beyin vücutta en çok enerji tüketen organların başında geliyor. Beden ağırlığının sadece %2'sini oluşturan beynimiz aldığımız kalorilerin %20'sinden fazlasını tüketir. Seçtiğimiz gıdaların beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi uzun zamandan beri biliniyor.

 

Bazı gıdalara sofrada daha çok yer verdiğimizde beyne ilişkin fonksiyonlar daha iyi çalışıyor. Örneğin konsantrasyon gücümüz ve hafızamız daha kuvvetli oluyor. Ayrıcı stresle başa çıkma ve karmaşık problemleri çözme becerisi de doğru gıdalar yendikçe güçleniyor.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.