Bigudi Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar bigudi yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği bigudi işlemi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Bigudi, saçın kıvrılmasını veya kıvrılmasını sağlamak ve şekillendirme durumunda saç şeklini geçici olarak değiştirmek veya bir perma çerçevesinde daha dayanıklı hale getirmek için saça sarılmış küçük metal veya plastik 1 ila 6 cm arasında çapa sahip bir tüpten oluşan kuaför aletidir. 

 
 

Bigudiler nasıl kullanılır?

 
 

Eğer yapışkanlı bigudileri kullanacaksan, kuru saçlarını minik tutamlara ayır ve bu tutamları bigudiye sarıp, bigudinin klipsli kısmına sabitle. Ardından saçlarına sprey uygulayıp saçlarının şekillenmesini bekle. Sünger bigudileri de aynı şekilde kullanabilirsin.

 

bigudi

 

Bigudinin zararları nelerdir?

 

Saçı taramak, krepe yapmak ve bigudi kullanımı, bu tür bir etki yaratır. Bu tür metotlar, pul tabakasının açılmasına ve bu nedenle saçın zarar görmesine sebep olabilir. Özellikle ıslak saç bu duruma duyarlıdır. Çünkü saç ıslakken kütikül, iç korteksi dış etkilere maruz bırakacak şekilde kabarır.

 

Bigudiler saçta ne kadar bekletilmelidir?

 

Eğer doğal dalgalardan hoşlanıyorsan, 10-15 dakika sonra bigudilerini açabilirsin. Daha keskin ve kıvırcık saçlar için 25-30 dakika beklemeni tavsiye ediyoruz.

 


Etiketler: