Röfle Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar röfle yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği röfle işlemi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 
 
Saç vurgulama-düşük aydınlatma, saç tellerinin seviyesini veya parlaklığını yükseltmek için bir kişinin saç rengini değiştirmek, açıcı veya saç boyası kullanmaktır. Dört temel vurgu türü vardır: folyo vurgular, saç boyama, buzlanma ve parçalama. 
 
 

Röfle nasıl yapılır?

 
 
Saçların arasından ince bir tarak yardımıyla ayrılan orta kalınlıktaki tutamlar seçilen tona boyanır. Boya saçlarda yeterince bekletildikten sonra durulanır ve saçlar ışıltılı ton geçişlerine kavuşur. Röfleli saçlar, sık ve sarı tabir ettiğimiz röfle uygulanmış ise minimum 3 ila 4 ayda yenilenmelidir.
 
rofle
 
 

Röfle cilası nasıl yapılır?

 
 
Röfle cilası için ihtiyacınız olan yalnızca dört farklı malzemedir. 1 kaşık saç kremi, bir kaşık saç açıcı, bir kaşık saç boyası ve bir bardak su karıştırılmalı ve saça boya gibi uygulanmalıdır. Saç kremi saç boyası, oksidan ve su ile hazırlayacağınız karışımları saçınıza uygulayabilirsiniz. Hazırladığınız ve istediğiniz renkte ki boya karışımını bir tarak yardımı ile saçınızın diplerine masaj yaparak yedirebilir ve bekleme süresini tamamlayıp yıkayabilirsiniz.
 
 

Röfle ile balyaj arasındaki fark nedir?

 
 
Balyajda saçın doğal görünümünden çok fazla uzaklaşılmaz ve daha az tutamlar alınarak yapılır. Bunlar genelde saçın yüze yakın bölgesinde yapılır. Röfle de saçını geneline yayılmış bir renk farklılığı mevcuttur.
 
 


Etiketler: