Biletsiz Ve Pasaportsuz Bir Adam Kopenhag'tan Los Angeles'a Uçtu! Nasıl Mı? Ä°ÅŸte Detaylar!

46 yaşındaki Sergei Vladimirovich Ochigava, Ä°skandinav Havayolları’nın Danimarka’nın baÅŸkenti Kopenhag’tan kalkan uçağına bindi, ABD’nin Los Angeles kenti havaalanında indi. Ochigava’nın ne pasaportu vardı, ne vizesi, ne de bileti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Önce pasaportunu uçakta unuttuÄŸunu söyledi. Uçakta arandı ama bulunamadı. Hazırlanan tutanaÄŸa göre ABD’ye yolculuÄŸuyla ilgili yanıltıcı bilgiler verdi, yalan söyledi. Çantasında Rus ve Ä°srail kimlik kartları bulunu ama ne pasaport vardı, ne de ABD’ye vize baÅŸvurusunda bulunduÄŸuna iliÅŸkin herhangi bir belge. UyruÄŸu da belli deÄŸildi.

 

Hemen kaçak yolcu iÅŸlemi yapıldı. Bu, ABD yasalarına göre federal bir suçtu. 5 Aralık’ta mahkemeye çıkarıldı. Suçsuz olduÄŸunu söyledi. 26 Aralık’ta yargı önüne çıkarılacak. O tarihe kadar gözaltında tutulacak. Suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

 

Ochigava’nın Kopenhag’ta güvenlik kontrollerini nasıl aÅŸtığı ve uçaÄŸa binebildiÄŸi esrarını koruyor. Tüm bunları kendisi de hatırlamıyor. Kopenhag Havaalanı’nın güvenlik kameraları Sergei Ochigava’nın uçaÄŸa binmek için geçerli bir bileti olmadığını gösteriyor.

 

Mürettebata göre uçak havalanırken Ochigava 36D numaralı koltuÄŸa oturdu. Bu koltuk normalde boÅŸ tutuluyor. Daha sonra sık sık koltuk deÄŸiÅŸtirdi ve diÄŸer yolcularla sohbet etmeyi nedeni. Ama hiçbir yolcu onunla ilgilenmedi Ayrıca iki kez yemek istedi, mürettebata ait çikolatadan yemeye kalkıştı. Mürettebat uçakta bir fazla yolcu olduÄŸunu farketmedi.

 

Ochigava FBI görevlilerine pazarlama ve ekonomi dallarında doktora sahibi olduÄŸunu, yıllar önce Rusya’da iktisatçı olarak çalıştığını anlattı. 3 gündür uyumadığını ve neler olup bittiÄŸini anlamadığını söyledi. Kopenhag’a nasıl gittiÄŸini ve orada ne yaptığını da açıklayamadı.

 

Bakalım davada ne gibi geliÅŸmeler yaÅŸanacak…