Bir Tarantula Yuvadan Kaçtı Bütün Kasaba Eve Kapandı!

Belçika’nın Flaman bölgesindeki sakin Heule kasabası şu sıralar heyecanlı günler yaşıyor. Halk evlerinin pencerelerini ve kapılarını sıkı sıkıya kapalı tutmaya çalışıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu korkunun, hatta paniğin nedeni:  Boris adlı bir “Tarantula”. Yani, bir örümcek.

 

Yaşadığı kavanozun kapağı iyi kapatılmamıştı. Boris de bunu özgürlüğüne kavuşmak için fırsat bildi ve kaçtı. O günden beri her yerde aranıyor ama bir türlü izine rastlanamadı. Bu da kasabada heyecan yarattı. Herkes evinin kapı ve pencerelerini sıkı sıkıya kapatmaya başladı.

 

Korku psikolojisi alanında uzmanlaşmış olan Bram Vervliet, “İnsanların en çok korktukları hayvanların başında yılan ve örümcek geliyor” diyor ve ekliyor: “Bu korku masallardan ve filmlerden besleniyor.  Örümcek kaynayan bir çukura düşen İndiana Jones veya Hollywood’un süper yapımlarından olan “Arachnophobia” (Ölümcek korkusu) filmini hatırlamak bile yeterli.

 

Uzman şöyle devam ediyor: “Elbette bu tür yapımlar korkuyu besliyor. Ancak insanların yılan ve örümcek korkusu genlerine işlemiş durumda. Genlerimiz kimbilir kaç yüz kuşaktır böyle programlandı. Çünkü ikisi de zehirli olabilir.

 

Kaçak tarantula hala aranıyor…