Bıttım Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar bıttım sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği bıttım sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Bıttım sabunu, yabani fıstık yağı ve Menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Bıttım sabunu, bölgede 'Botan sabunu' olarak bilinmektedir. 

 

Bıttım sabunu ne işe yarar?

 

Bıttım sabunu kepek ve mantar hastalığına iyi gelen ve daha birçok faydası olan %100 doğal bir üründür. Saçları besler, yumuşatır, erken beyazlamasını önler ve deri döküntülerine iyi gelir. Sabunun ilk yapıldığı yer Mardin'in Botan bölgesi olmakla beraber Siirt ile bütünleşmiştir.

 

Bıttım sabunu nasıl kullanılır?

 

Bıttım sabunu sivilcelerin üzerinde iyice köpürtülmeli. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık bir suyla durulanmalı. Akne ve siyah noktalar için de yüzün tamamı haftada 2 ya da 3 kez bıttım sabunu ile yıkanabilir. Siirt'e özel bu sabun tamamen organik olduğu için herhangi bir yan etkisi yoktur.

 

Bıttım sabunu saça nasıl uygulanır?

 

Saçlarınızı ıslatın ve bıttım sabununu saçlara sürerek köpürtün. Saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra su ile durulayabilirsiniz. Saçlarınızı parlak göstermek ve sorunları ortadan kaldırmak istiyorsanız, 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanabilirsiniz.

 

Bıttım sabunu faydaları nelerdir?

 

Bıttım sabunu, saçların beyazlamasını geciktirir ve saçlar için iyi bir arındırıcıdır. Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarına iyi gelir. Ciltte oluşan akne ve sivilcelere iyi gelir. Antiseptik özelliği ile deride ve saçlarda oluşan mikropları öldürür.

 


Etiketler: