Burun Dolgusu Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de burundur. Güzelliğe önem veren kadınlar burun dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği burun dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Yüz dolgusu ve düzeltme estetiği; kırışıklık giderici dolgu malzemesinin üst yüz bölgesinde gençleştirici etkisini, alt yüz bölgesinde indirebilmektir. Yaşlanan ve yorulan cilt destek malzemelerle uyarılmakta ve kırışıklık giderme işlemi başarı ile uygulanarak yapılmaktadır. Dolgunun erime süresini ya da kalıcılığını azaltan ve etkileyen bir diğer faktör de, kişinin yaşam tarzıdır. Sigara, alkol ve zararlı alışkanlıkların tüketimi fazla olan, uyku düzeni bozuk ya da olmayan kişilerde dolgunun da verimi ister istemez azalmaktadır. Kaliteli bir dolgu kullanıldığında, en uygun ve ideal şartlarda ya da koşullarda kalıcılık süresi 9-18 aydır ve bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

 

Burun dolgusu tedavisi nedir?

 

Burun yapısı, kişinin imajını ve yüz güzelliğini doğrudan etkileyen ve kişinin aynı zamanda özgüvenini de olumsuz etkileyen bir faktördür. Burnun büyük, küçük ve dik bir görünüme sahip olması ve kişinin yüz hatları ile uyumlu olmaması ideal bir burun olmasını sağlayan burun estetiği ile oldukça başarılı uygulamalar yapılmaktadır. Cerrahi ve bıçaksız olarak, bir girişim olmadan ideal bir buruna kavuşmak ve yüz dokusuna uygun alerji yapmayan burun dolgusu işlemi oldukça sık bir şekilde uygulanmaktadır. Burun dolgusu işlemiyle burunda bulunan simetri bozuklukları, çökük ya da boşluklar, kontur eksiklikleri ve asimetrik olarak oluşmuş bozukluklar düzeltilebilmektedir. Dolgu malzemeleri kullanarak estetik ve ideal bir buruna sahip olmak oldukça kolaydır. Burun dolgusu aynı zamanda burun bozukluklarını yani revizyonunu sağlayan işlem olduğu için kişilere özgüven de kazandırmaktadır. Burun estetiğinin revizyon ihtiyacını da karşılayan bu uygulamayı burun ameliyatına sıcak bakmayan hastalar için oldukça rahat bir şekilde yapılan burun dolgusu işlemi, birçok hasta tarafından çok daha makul bir yol olarak görülmektedir.

 

Burun dolgusu nasıl uygulanır?

 

Hasta uygulama yapılacak alana hijyen kuralları içerisinde alınmakta, anestetik krem uygulaması ile burun bölgesinde 20-30 dakikada uyuşma sağlamaktadır. Vücudumuzun bağ dokusunda bulunan ve bağların komponenti olan hyaluronik asidin sentetik formları kontrollü bir şekilde özenli ve dikkatli olarak planlanan alanlara çok ince uçlu iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Enjeksiyon sonrası hasta bekletilmekte ve son bir şekillendirme yaparak burnun doğal ve güzel bir şekle kavuşmasını sağlamaktadır. Burun dolgusunun ne kadara yapılacağı ya da burun dolgusu fiyatları, hangi çeşit dolgu malzemesi kullanılacağına ve kişiden kişiye ve yaşa bağlı olarak, ne miktarda kullanılacağına göre değişiklik gösterir.

 

Burun dolgusu neleri yok eder?

 

Burun kemerinin ya da kemerli yapının yok edilmesi: En belirgin değişim burunda özellikle yan profilde çok fazla belirgin çıkan ve nefes alımını etkileyen mevcut burun kemerinin yok edilmesi ya da kamufle edilmesidir. Kemerin olduğu yerin etrafı, üstü ve alt kısımları dolguyla kemer sanki yokmuş ya da düz bir hatmış gibi bir görünüm verilmektedir.

 


Etiketler: