Dudak Dolgusu Yan Etkiler Ve Riskleri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de dudaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar dudak dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği dudak dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemin yan etkileri nelerdir? Riskleri nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Enjekte edilebilir dudak büyütme teknikleri, doktorunuzun ofisinde, çok az veya hiç kesintiye uğramadan hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yağ enjeksiyonu tabanlı prosedürler bu durumdan istisnadır, çünkü prosedür, enjeksiyon gerçekleşmeden önce vücudunuzun başka bir kısmından yağı çıkarmak için küçük bir liposuction işlemi gerektirir. Enjeksiyonlardan önce, oluşabilecek rahatsızlığı hafifletmek için topikal veya lokal bir uyuşturma ajanı uygulanabilir. Bazen, dudakları tamamen uyuşturmak için tedaviden önce sinir bloğu enjeksiyonları verilebilir. Bu, diş hekiminde ağzınızı uyuşturmak için aldığınız anestezik enjeksiyonlara benzer. Enjeksiyonlardan önce dudaklara buz tutmak da bölgeyi uyuşturmaya ve potansiyel olarak morarma ve şişmeye karşı yardımcı olur. Enjekte edilecek alanları dikkatlice işaretledikten sonra, maddeyi dudaklarınıza enjekte etmek için çok ince iğneler kullanılır. Enjeksiyonu takiben rahatsızlığı hafifletmek ve şişliği kontrol etmek için buz verilebilir. Ancak tedavi bölgesine sağlam bir baskı uygulanmamalıdır. İşlemden hemen sonra ruj veya diğer dudak ürünlerinden kaçınılmalıdır. İşlemden sonra farkı hemen fark edebilmelisiniz. Bununla birlikte iyileştikten sonra dudaklarınızı daha doğal hissedeceksiniz.

 

Dudak dolgusu yan etkiler ve riskleri nelerdir?

 

Hyaluronik asit dolgularının yan etkileri geçicidir ve sadece birkaç gün sürmesi beklenir. Ancak söz konusu yan etkiler genel olarak şunları içerir: enjeksiyon bölgelerinden kanama, şişme ve morarma, enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve hassasiyet, dudakların veya dudakları çevreleyen bölgenin soğuk yaralarının veya ateş kabarcıklarının (herpes simpleks) yeniden aktivasyonu, bir hafta ila 10 gün süren şiddetli ve uzun süreli şişlik veya morarma, dudak asimetrisi (dudak kısımları farklı boyutlardadır), dudaklardaki topaklar ve düzensizlikler, enfeksiyon, kan damarı enjeksiyonu doku kaybına neden olabilir, dudakta ülserasyon, yara izi veya sertleşme, dudaklarda kızarıklık, şişme veya kaşıntıya neden olan alerjik reaksiyonlar bunun yanında aşırı şişlik veya ateş gelişirse derhal doktorunuza başvurun.

 

Dudak büyütme sizin için uygun mu?

 

Doktorunuz sizinle dudak büyütme seçeneklerinin artılarını ve eksilerini tartışabilir ve sizin için hangi tekniğin veya ürünün en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir. Dudak büyütme işleminden önce sağlıklı ve sigara içmeyen biri olmalısınız. Eğer böyle bir durumunuz varsa, dudak büyütme adayı olamazsınız. Bunun yanında aşağıdaki problemlere sahip iseniz dudak dolgusu prosedürü sizin için doğru bir prosedür değildir. Geçmişte herhangi bir zamanda dudaklarınızda uçuk oluştuysa prosedüre girmeden önce doktorunuza bu durumu söylemelisiniz. Yine aynı şekilde bilinen herhangi bir alerjiniz varsa veya lidokaine alerjiniz varsa, prosedüre girmeden önce doktorunuza bildiriniz. Ayrıca, reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar ve bitkisel takviyeler de dahil olmak üzere aldığınız ilaçları doktorunuza bildiriniz.

Dudak dolgusu yapabilen birkaç uzman olduğunu bilmelisiniz kendini 1 ml dudak dolgusu yapabilen biri olarak tanıtan herhangi biri aşağıdaki ünvanlara sahip olmalıdır: En önemli şey, enjeksiyon verme konusunda nitelikli ve deneyimli ve güvendiğiniz bir doktor bulmaktır. Dudak dolgusu konusunda özellikle enjeksiyon yapan kişi deneyimsizse, gerçek riskler o noktada oluşur.



Etiketler: