Çete Reisi Hayranı Olduğu Lionel Messi'nin Evini Soymaktan Son Anda Vazgeçti!

Avrupa’da son zamanlar futbolcular maçta iken evlerinin soyulması salgın bir suça dönüştü. Örneğin geçen ay Toby Alderweireld takımı için statta ter dökerken soyguncular Anvers’deki evini soymaya kalktılar. Futbolcuların evlerine dadanan bu soyguncu çetesinin reisi Kosovalı bir Arnavut. Reis, İspanyol “El Espanol” podcast’ında yönettiği soyguncu çetesiyle ilgili bir dizi açıklamada bulundu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Adı? Carlos Quilez. Yakın çevresinde “Alberto” diye biliniyor. Bir dizi podcast’ta özellikle yönettiği çetenin ünlü futbolcuların evlerindeki soygunlarını ballandıra ballandıra anlattı.

 

Örnekler veya vukuatları epey fazla... Çete reisinin ağzından aktaralım: “Karim Benzema’nın evini biz soyduk. Hiçbir elemanım tutuklanmadı. Cristiano Ronaldo’nun Madere’deki evini 2020’de soyan da bizdik. Ama hayal kırıklığına uğradık; evde dişe dokunur pek bir şey yoktu!”

 

Çete reisi 2012 yılında yaşadıkları bir olayı da anlattı: “Barselona’da bir eve girmiştik. Meğer Johan Cruyff’ün eviymiş. Evin bütün duvarları Cruyff’ün fotoğraflarıyla doluydu. O evden topu topu 20 bin Euro’luk bir ganimetle ayrıldık. Ama Cruyff, evindeki soygunda 500 bin Euro zarara uğradığını söyledi.”

 

Çete reisinin Lionel Messi hayranı olduğu ortaya çıktı: “Messi’nin evini soymaya giden elemanlarımı bir çok kez durdurdum. Bundan gurur duyuyorum. Geçen yıl Messi, Fransa’da Paris Saint Germain takımında oynarken Barselona’daki evini soymak istedik. Birçok kez Barselona’ya gittim, Messi’nin evinin bulunduğu mahalleyi çok iyi biliyordum. Messi’ye saygımdan ötürü son anda yine soygundan vazgeçtim.”

 

“Çetemde 100’ün üstünde adamım var” diyen reis, “Bana ısrarlı Messi’nin evinin soyulması için izin vermemi istiyorlar, hatta baskı yapıyorlar” diyor gülerek.

 

Bakalım o izni verecek mi? Bir gün Messi’nin Paris’teki veya Barselona’daki evine soyguncuların girdiğine ilişkin bir haber okursanız, bilin ki, Kosovalı Arnavut adamlarına yeşil ışık yaktı!