Cheesesteak Nasıl Yapılır? İşte Evde Cheesesteak Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda evde tadına doyum olmayan cheesesteak tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda evde tadına doyum olmayan cheesesteak tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda evde tadına doyum olmayan cheesesteak tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda evde tadına doyum olmayan cheesesteak tarifi hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte cheesesteak tarifi için gereken malzemeler;

 

MALZEMELER

 

Karamelize soğan için:

3 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı şeker

Biraz tuz

2 yemek kaşığı soya sosu

Ekmek için:

3 adet ekmek

3 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

Et için:

3 dilim antrikot

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı kadar soya sosu

Peynir sosu için:

10 dilim cheddar peyniri

1 çay bardağı süt

 

YAPILIŞI

 

İlk olarak 3 adet soğanımızı karamelize yapmakla işe başlıyoruz. Soğanları küçük parçalara ayırıyoruz. Şimdi tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz, biraz ısındıktan sonra soğanları içerisine döküyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı şeker, biraz tuz ekliyoruz ve bunu orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz, biraz piştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı soya sosu ekliyoruz ve bunu karıştırarak karamelize etmeye devam edeceğiz. Soya sosunu ekledikten 5 dakika sonra soğanlarımız hazır. Bunları ayrı bir kaba aktarıyoruz. Şimdi ekmekleri hazırlamaya geçiyoruz. Elimde 3 adet ekmek var. İlk olarak 2 diş sarımsağı küçük parçalara ayırıyoruz. Şimdi 3 yemek kaşığı tereyağının içerisine sarımsakları ekleyip bunları karıştırıyoruz. Şimdi ekmeklerin arasına bu karışımımızı fırça ile sürüyoruz. Şimdi ekmeklerimizi tavada biraz kıtırlaştıracağız. Şimdi eti hazırlamaya geçiyoruz. Elimizde 3 dilim antrikot var. Bunları ince ince doğruyoruz. Tavayı 5 dakika ısıttıktan sonra içerisine etleri ekliyoruz. Eti 5 dakika kavurduktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı kadar soya sosu ekliyoruz ve bunu karıştırarak pişiriyoruz. Şimdi peynir sosunu hazırlamaya geçiyoruz. 10 parça cheddar peynirini ufalıyoruz. Sonra bunları karıştırma kabına alıyoruz. İçerisine 1 çay bardağı süt ekliyoruz. Sonra bunu mikrodalgaya koyuyoruz ve 1 dakika pişiriyoruz, peynirler bu sayede eriyor. Peynirler eridi ve şimdi karıştırıyoruz. Peynir sosumuz da hazır. Şimdi tavada pişmekte olan etlerin üzerine yapmış olduğumuz karamelize soğanları ekliyoruz ve bunu karıştırıyoruz. Şimdi kızartmış olduğumuz ekmeklerin üzerine peynir sosu ekliyoruz. Daha sonra pişen etlerimi ekmeğin üzerine ekliyoruz. Sonra yine üzerine peynir sosu ekliyoruz ve ekmekleri kapatıyoruz. Tarifimiz hazır.



Etiketler: