CHP'de Tarihi Kurultay! KılıçdaroÄŸlu 'Ä°haneti Gördük!'

CHP'nin 38. OlaÄŸan Kurultayı'nda bugün genel baÅŸkan için seçim yapılırken CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu son kez aday olduÄŸunu söyleyerek çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Milliyet'te yer alan habere göre; CHP’nin 38. OlaÄŸan Kurultayı’nda bugün genel baÅŸkan için seçim yapılıyor. CHP’nin liderliÄŸi için Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu ile deÄŸiÅŸimcilerin adayı Özel çekiÅŸiyor. Mayıs seçimlerinden bu yana “deÄŸiÅŸim” tartışmasını yaÅŸayan CHP’nin 38’inci OlaÄŸan Kurultayı bugün baÅŸladı. CHP’nin liderliÄŸi için Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu ile deÄŸiÅŸimcilerin adayı Özel çekiÅŸiyor. CHP eski PM üyesi Örsan Öyman, eski milletvekili Ä°lhan Cihaner, ÅŸair yazar Ünal Karahan da genel baÅŸkan adaylıklarını açıklamışlardı. Bu isimlerin adaylık için yeterli imza sayısına ulaşıp ulaÅŸamayacağı merak edilirken 2 isim adaylıktan çekildiÄŸini açıkladı.

 

BÄ°R Ä°SÄ°M DAHA ADAYLIKTAN ÇEKÄ°LDÄ°

 

CHP eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen, 38. OlaÄŸan Kurultay'da yaptığı konuÅŸmanın ardından CHP genel baÅŸkan adaylığından çekildiÄŸini açıkladı. Öymen, "CHP 38. OlaÄŸan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleÅŸmiÅŸtir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların “yarışına” dönüÅŸtürülmüÅŸtür. Bu nedenle CHP Genel BaÅŸkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuÅŸtur." dedi.

 

SON KEZ ADAY

 

KılıçdaroÄŸlu, "Ben de bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup seçilen yeni genel baÅŸkanımı alkışlayacağım" dedi.

 

KILIÇDAROÄžLU: SIRTIMDAKÄ° HANÇERLERLE SEÇÄ°ME GÄ°RMEK ZORUNDA KALDIM

 

Kongre salonunda konuÅŸan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaorÄŸlu, "Adaylık sırasında masadan kalkmalar masaya dönmeler yaÅŸandı. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. AteÅŸi ve ihaneti gördük. Yalana dolana raÄŸmen, milyonlarca sığınmayıca raÄŸmen çalıştık yılmadık, yıkılmadık, boyun eÄŸmedik. Hançerlerle beraber yükümüz ağırdı. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan deÄŸiÅŸim söylemleri baÅŸladı. DeÄŸiÅŸim diyenler uzun süredir deÄŸiÅŸmeyenlerdir. Seçimden sonra ilk iÅŸim onları deÄŸiÅŸtirmek oldu. Ä°lk deÄŸiÅŸimi 2019'da söyledim. En büyük deÄŸiÅŸimi yaÅŸayan parti CHP'dir. 2020, 2021, 2022 ve 2023. En büyük deÄŸiÅŸimi yaÅŸayan parti CHP'dir." ifadelerini kullandı.

 

DÄ°VAN BAÅžKANI Ä°MAMOÄžLU

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Divan başkanlığı oy birliğiyle kabul edildi.

 

KILIÇDAROÄžLU KURULTAY SALONUNA GELDÄ°

 

CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu kurultayın yapılacağı salona geldi. KılıçdaroÄŸlu'nu destekçileri salon önünde karşıladı. KılıçdaroÄŸlu'nun destekçileri "Halkın umudu KılıçdaroÄŸlu" sloganlarını attı.

 

ÖZGÜR ÖZEL KURULTAY SALONUNA GELDÄ°

 

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür, kurultayın yapılacağı salonun önünden yaptığı yayında, "Özgür Özel'in destekçileri de burada. Oldukça kalabalık yürümekte zorluk çekiyoruz. CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun korumaları da Özgür Özel'e tahsis edildi. Gözler hem Özgür Özel'de hem de KılıçdaroÄŸlu'nda. DeÄŸiÅŸim isteyen isimler bina giriÅŸinde Özgür Özel'i bekliyor. Pankartlarda deÄŸiÅŸim vurgusu yapıldığını görüyoruz. KılıçdaroÄŸlu'nun pankartlarının daha az olduÄŸunu söylemek mümkün. Özel'den sonra da KılıçdaroÄŸlu'nun gelmesini bekliyoruz. KılıçdaroÄŸlu'nun selamlama yaparken tek başına yapmayacağını öÄŸrendik. KılıçdaroÄŸlu evden çıkmış dakikalar sonra buraya gelecek. Özgür Özel eÅŸi ve kızıyla beraber kurultayın yapılacağı salona geldi. Ä°lgi oldukça yoÄŸun. Özgür Özel herkese tek tek selam veriyor" ifadelerini kullandı.

 

CÄ°HANER ADAYLIKTAN ÇEKÄ°LDÄ°

 

Eski milletvekili Ä°lhan Cihaner ise adaylıktan son anda çekildi. Cihaner, "YoÄŸun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kiÅŸinin yarıştığı 'siyasetsiz' bir psikolojik savaÅŸa dönüÅŸtürülmüÅŸtür. 'Vatan Cephesi' katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüÅŸtürülerek diÄŸer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiÅŸtir. O kadar ki 'diÄŸer adaylara imza desteÄŸi verileceÄŸi' dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri ÅŸaibeli hale getirilmiÅŸtir. Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kiÅŸilere indirgenmiÅŸ yarışın parçası olmayı reddediyoruz" ifadelerini kullandı.