Cidiniz İçin Yararlı 4 Vitamin Hangileridir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar vitamin içeren ürünler kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt vitaminleri  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Vitaminler sağlıklı bir bedenin en temel yapı taşlarındandır. Her vitaminin farklı bir işlevi ve etkisi vardır. Ancak tükettiğimiz gıdaların her geçen gün giderek yapaylaşması üzerine vitamin alım tercihlerimiz de değişiyor. 

 

Cilt sağlığında hangi vitamin ne işe yarar?

 

Vitaminler yalnızca bağışıklığı güçlendirmekle kalmaz, son yıllarda giderek artan klinik çalışmalar neticesinde, cilde doğrudan uygulanan vitamin serumlarının etkisi hakkında da çok net sonuçlar elde ediliyor. 

 

Cilde iyi gelen vitaminler nelerdir?

 

Elbette her vitamin takviyesi cilde katkı sağlar. Sağlıklı bir cildin ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz bazı vitamin türleri vardır. A, B, C ve E vitaminlerini içeren ürünleri kullanmanın cilt sağlığı ve güzellik üzerindeki etkisi, uzmanlar tarafından da sıklıkla dile getirilir.

 

C vitamini ne işe yarar?

 

Sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlayan şey, vücut dokusunda bulunan kolajenlerdir. Ancak cilt yaşlandıkça bu dokular zarar görür. Cildimiz de parlaklığını ve sıkılığını bu aşamada kaybetmeye başlar. Vücuttaki kolajen miktarı azaldıkça keratin üretimi de aynı oranda azalır. Keratin azlığı ise siyah nokta oluşmasının ve siyah noktaların belirgin olarak görünmesinin en temel sebeplerinden biridir. Düzenli olarak kullanacağınız C vitamini ürünleri, yaşlanmayı gözle görülür bir şekilde geciktirecektir. Hücre yenilenmesini sağlayan C vitamini sayesinde cildiniz sıkılığını ve parlaklığını kaybetmeyecek, siyah nokta oluşumunun da önüne geçilecektir. 

 

B vitamini ne işe yarar?

 

Kozmetik ürünlerinin hemen hemen büyük bir kısmına B vitamini eklenir. Çünkü ciltte oluşabilecek iltihap ve lekeleri önlemede müthiş bir etkiye sahiptir. Bu yüzden akne tedavilerinde de sık sık kullanılır. B vitamini, ciltteki nemi dengede tuttuğu için özellikle çok yağlı ve kuru ciltlerin ihtiyaçları arasındadır. 

 

A vitamini ne işe yarar?

 

A vitaminin cilde yaptığı en büyük katkı, onu güneşin etkilerinden korumasıdır. Hatta daha önceden oluşmuş güneş lekelerinin tedavisinde de önemli bir yer tutar. Bu sebeple yaz günlerinde ihmal edilmemesi gerekir. İnce çizgilerin açılmasını sağlar ve canlılığını yitirmeye yüz tutan hücreleri yeniden hareketlendirir. Bu da yaşlanmayı geciktirecek adımlardan biridir.

 

E vitamini ne işe yarar?

 

Diğer vitaminlerle kıyaslandığında toksik maddelerin ciltten temizlenmesinde en güçlü etkiyi E vitamini gösterir. Vücuttaki serbest radikallerle savaşan bir antioksidandır. Cilt serumu halinde kullanıldığında, özellikle göz ve dudak çevresinde etkinlik gösterir. Cildinize ihtiyacı olan vitaminleri vermenin en hızlı yolu, vitamin serumları kullanmaktan geçer. 

 


Etiketler: