Çil Nedir? Nasıl Oluşur?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çilleri oluyor. Genellikle herkesin ilgilendiği çiller sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nasıl yapılır? Nedir? İşte cevabı haberimizde...

 

Çil, beyaz derili insanlarda çok sık karşılaşılan, pigmentli, birkaç milimetre çapında, açık kahverengi-kırmızımsı minik lekelerdir. Genellikle sarışın veya kızıl saçlı çocuklarda görece sık görülen melanin pigmenti birikimidir. Özellikle güneşte kaldıklarında daha sık görülür.

 

Çil neden oluşur?

 

Çiller ciltte görünen küçük, zararsız izlerdir. Genetik ve güneşe maruz kalma çillerin başlıca nedenleridir. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki bir artış ve melanosit adı verilen toplam pigment üreten hücre sayısındaki artıştan kaynaklanmaktadır.

 

kadın

 

Çil yapmak için ne kullanılır?

 

Tek ihtiyacın olan iki renkte kaş kalemi! Ten rengine uygun tonlarda kahverengi bir kaş kalemini al ve burnunun ve yanaklarının üzerine minik noktalar koyarak çil yapmaya başla. Daha etkili bir sonuç almak için kalemi bastırıp çevirebilirsin.

 

Doğuştan gelen çiller geçer mi? 

 

Çil tedavisinde peeling, krem gibi yöntemler geçici olarak çil rengini açsa da kalıcı bir tedavi olmamaktadır. Lazer tedavisi ile doğuştan gelen çillerin tedavisi mümkün olabilmektedir.

 

 



Etiketler: