Cilt Alt Tonu Nedir? Nasıl Bulunur?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların cilt alt tonlarını buluyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt alt tonu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu konu nedir? Nasıl bulunur? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt alt tonu, ten renginden bağımsız olarak “sıcak”, “soğuk” ve “nötr” olmak üzere üç temel gruba ayrılıyor. Giyimden saç rengine kadar birçok alanda estetik görünüme etki eden bu ayrım, doğal olarak makyajda da önemli farklar yaratıyor. Bu doğrultuda, cilt alt tonunuzu göz önünde bulundurarak yapacağınız renk tercihleri ile güzelliğinizi fark edilir ölçüde ön plana çıkarmanız mümkündür.

 

Cilt alt tonu nasıl belirlenir?

 

Damar renginiz mavi ise soğuk cilt alt tonuna, yeşil ise de sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer damarlarınızın görünümünde hem mavi hem de yeşil renk yansımaları varsa, bu cilt alt tonunuzun nötr olduğu anlamına gelir.

 

Cilt alt rengine göre makyaj tüyoları nelerdir?

 

1- Cilt alt tonuna göre fondöten

Fondöten renklerine göz attığınızda sıcak ve soğuk ton ayrımını oldukça net bir şekilde görmeniz mümkün. Sarı tonlu fondötenler sıcak cilt alt rengi için uyumlu seçenekler sunarken, pembe tonlu fondötenler ise soğuk cilt alt rengi için uygun bir kapatıcılık sağlıyor. Nötr cilt alt tonuna sahip olan kişiler için ise dengeli bej renkleri en uygun alternatifleri oluşturuyor.

2- Cilt alt tonuna göre allık

Soğuk cilt alt tonuna sahip kişiler için allıkta en doğal uyumu leylak, pembe ve gül tonları sağlıyor. Dore, toprak ve şeftali renkleri ise sıcak cilt alt tonlu kişiler için en ideal seçenekleri oluşturuyor. Eğer cildinizin alt tonu nötr ise allık seçiminizi, makyajınızda ve günlük stilinizde en yoğun kullandığınız renklere göre yapabilirsiniz.

3- Cilt alt tonuna göre ruj

Cilt alt tonuna göre renk seçiminde bir diğer önemli noktayı da dudak makyajı oluşturuyor. Sıcak alt tonlu ciltler için en uyumlu ruj renkleri şeftali, mercan, nar çiçeği kırmızısı, şarap kızılı, dore metalik renkler, sarı-turuncu yoğunluklu bej ve kahveler; Soğuk alt tonlu ciltler için en uyumlu ruj renkleri ise leylak, pembe, gül kurusu, gül kırmızısı, gümüşi metalik renkler, nude tonları, bordo ve mor oluşturuyor.

 



Etiketler: