Erken Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların erken yaşlanmak istemezler. Genellikle herkesin ilgilendiği erken yaşlanma sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu konu nedir? Belirtileri nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Vücudu baştan sona çevreleyen cilt, yaşam döngüsü boyunca çeşitli yapısal değişimlere uğruyor. Bunların bir kısmı biyolojik sebeplerle meydana gelirken, kimisi de günlük alışkanlıklar ve çevresel faktörlerden dolayı oluşabiliyor. Yaşlanma belirtilerinin beklenenden daha erken ortaya çıkması ise ikinci grupta yer alıyor. 

 

1- Nemsiz cilt görünümü

 

Cildin en büyük ihtiyacı olan nem, cilt bariyerini güçlendirmekle birlikte elastikiyetin ve dolgun görünümün korunmasını da sağlıyor. Cildin nem kaybetmesi ise ince çizgi ve kırışıklık görünümünün oluşumunun hızlanmasına yol açıyor. Ciltteki gerginlik, hassasiyet ve pullanma; cilt hücrelerinin neme ihtiyaç duyduğunu belirtmesinin yanı sıra erken yaşlanmanın da en büyük göstergeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle 30’lu yaşlardan itibaren cilt bakımınıza anti aging etkili nemlendirici bakım kremlerini dahil etmeniz gerekiyor.

 Nemlendirici ve dolgunlaştırıcı etkiye sahip keten özü ile zenginleştirilen bu sıkılaştırıcı krem, düzenli kullanımda cilt elastikiyetinin korunmasını destekliyor. Aynı zamanda 20 faktör güneş koruması ile cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak günden güne daha aydınlık bir görünüm sağlıyor.

 

2- Göz çevresinin görünümünde bozukluklar

 

Göz çevresindeki cilt dokusu, yüze nazaran oldukça ince bir yapıya sahip olmasından dolayı elastikiyetini ilk kaybeden dokular arasında yer alıyor. Dolayısıyla erken yaşlanmanın gözle görülür başlıca belirtilerinden birini de göz çevresindeki belirtiler oluşturuyor. Koyu halka, torbalanma veya kaz ayağı görünümü şeklinde kendini gösteren bu deformasyonların ilerlemesini azaltmak adına göz çevresi bakımı çok büyük önem taşıyor.

 

3- Kahverengi leke görünümü ve cilt tonu eşitsizliği

 

Ciltte erken yaşlanma belirtilerinin birçok nedeni olsa da asıl sebebi, hücre yenilenmesinin yavaşlaması oluşturuyor. Onarım süreci yavaşlayan ciltte, elastikiyet kaybı oluşmasının yanı sıra çevresel etkenlere karşı savunma gücü de zayıflıyor. Bunun sonucunda ise ciltte kahverengi leke görünümü ve ton eşitsizliği oluşabiliyor. Güneş koruma etkisine sahip cilt bakım ürünleri, bu endişelerin önüne geçmek için oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

 

4- Dudak Çevresinde belirginleşen mimik çizgileri

 

Dudaklar, göz çevresi ile birlikte erken yaşlanma belirtilerinin en yoğun görüldüğü bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesinde dudak bakımı da göz ardı edilemeyecek kadar büyük önem arz ediyor. Aksi takdirde dudaklardaki nem ve dolgunluk kaybı, ince çizgi ve kırışıklık görünümünün dudak çevresinde hızlı bir şekilde ilerlemesine yol açabiliyor.



Etiketler: