Cilt Temizleyicisi İle Makyaj Temizleyicisi Arasındaki Fark Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların ciltlerini temizlerler. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt temizleyicisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Farkları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Günlük rutinimizde kullandığımız cilt bakım ürünlerinin işlevlerinin birbirinden farklı olduğunu ve her birinin farklı bir amaca hizmet ettiğini bazen unutuyor hatta karıştırıyoruz. Bunun en büyük örneklerinden biri ise yüz temizleme ürünleri ile makyaj temizleme ürünlerinin arasındaki farktır.

 

Cilt temizleme ürünleri nedir ve ne işe yarar?

 

Gün içinde cildimiz maruz kaldığımız hava kirliliği gibi dış etkenler nedeniyle yağlanır ve cilt gözeneklerinde tıkanmalar meydana gelebilir. Cilt temizleme ürünlerinin en temel amacı, ciltte gün içinde biriken yağı ve kiri temizlemektir. Bu sayede cilt gözeneklerde biriken kir ve yağlardan arınarak temiz bir görünüme kavuşur. Cilt temizleme ürünleri makyaj yapıp yapmamaya bağlı olmaksızın her gün mutlaka kullanılması tavsiye edilen cilt bakım ürünlerinden biridir. Temiz ve arınmış bir cilt için önerimiz sabah ve akşam cildinizi temizleme jeli ile yıkamanız.

 

Makyaj temizleme ürünleri nedir ve ne işe yarar?

 

Makyaj temizleme ürünleri ise maskara, fondöten, allık, ruj gibi çeşitli makyaj ürünlerini cildinizden temizlemek amacıyla kullanılır. Özellikle uzun süre kalıcılık etkisi olan makyaj ürünleri gün boyu cildimizde kalır ve cildimizin ürettiği yağ ile birleşerek gözeneklerimizde birikir. Gözeneklerde biriken bu makyaj kalıntılarından cildi tam anlamıyla arındırmak için kullandığınız temizleyici ürünler yeterli etkiyi elde etmenize yardımcı olmaz. Bu nedenle makyaj ürünlerini çözebilen formüle sahip makyaj temizleme ürünlerini kullanmak daha doğru olacaktır. Bunun için micellar sulardan ya da makyajın yoğunluğuna göre yağ bazlı ürünlerden destek alabilirsiniz.



Etiketler: