Cilt Analizinde Nelere Bakılır? Nedir? Kim Yapar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar cilt analizi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt analizi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Kim yapar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt analizi tedaviye başlamadan önce rutin olarak yapılan bir işlemdir. Hastanın cilt tipi (kuru, yağlı, karma), akne, siyah nokta, yaşlanma, güneş hasarı, dehidratasyon vb. analiz edilerek tedaviye ışık tutulması amaçlanır.

 

Cilt analizinde nelere bakılır?

 

Cilt analizinde kişilerin cildi ve cilt altı dokusu incelenmekte, cilt kalınlığı, cildin kollajen üretimi, yüzün hangi bölümü ne derecede yaşlanmış olduğuna bakılır. Belirlenen cilt sorunlarının giderilmesi için bir dizi tedavi programı yapılır.

 

Cilt tipi testi nasıl yapılır?

 

Yüzünüzün farklı bölgelerine bir kurutma kağıdı ile hafifçe dokunun. Ne kadar yağın göründüğünü belirlemek için kağıdı ışığa doğru tutun. Tabaka çok az yağ aldıysa veya hiç yağ almadıysa, büyük olasılıkla kuru cildiniz vardır.

 

Cilt analizi nedir?

 

Cilt analizi, cilt problemlerini ortaya çıkarmak için dijital bir cilt analiz makinesini kullanan; kırışıklıklar, lekeler, ince çizgiler gibi cilt düzensizliklerine neden olabilecek tüm kusurları ortaya çıkarmak için kullanılan bir tekniktir.

 

Cilt analizini kim yapar?

 

Cilt bakımı uzmanı, bireylerin dış görünüşünü daha iyi bir duruma getirmek için yüz ve vücut bakımı yapar. Müşterinin cilt durumunu analiz etme, kullanması gereken ürünleri tavsiye etme, yüz ve tam vücut tedavi hizmetleri sunma gibi birçok sorumluluğu bulunmaktadır.

 

 

 

 


Etiketler: