Cilt Bariyeri Nedir? Cilt Bariyeri Nasıl Onarılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar cilt bariyerini koruyor. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt bariyeri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl onarılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildi dış etkenlere karşı savunmasız bırakmamak ve doğru ürünlerle desteklemek büyük önem taşıyor. Aksi takdirde cilt ve dolayısıyla vücut için büyük önem taşıyan cilt bariyeri, nem dengesini kaybederek görevini yerine getiremeyebiliyor. Cilt bariyeri, cildin en üst yüzeyinde bulunan ve diğer tabakalar için koruyuculuk sağlayan katmanı ifade ediyor. Bu katman cildi ve vücudu güneşin zararlı UV ışınlarından, kimyasal maddelerden ve zararlı mikroorganizmalardan korumaya yardımcı oluyor. Cilt bariyeri, deri hücreleri ve yağ dokuları ile çevrelenmiş bir halde bulunuyor. İdeal yapıya sahip bir cilt bariyeri ise en çok yumuşak, pürüzsüz ve dolgun bir görünüm ile anlaşılabiliyor.

 

Cilt bariyeri nasıl zarar görür?

 

Cilt bariyeri, zararlı dış etkenlere maruz kaldıkça ve cilde doğru bakımlar sağlanamadıkça zarar görmeye başlayabiliyor. Cilt bariyerine zarar veren dış etkenler arasında güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, cildin pH’ına uyumlu olmayan kimyasal ürünler kullanmak ve aşırı sıcak veya soğuğa maruz kalmak bulunuyor. Doğal olarak cilt bariyerinin zayıflamasına neden olan etkenler arasında ise ciltteki nem ve yağ eksikliği ile ileri yaş gibi durumlar bulunuyor. Bozulan cilt bariyeri de tahriş, kuruluk, kaşıntı hissi ve kızarıklık görünümleri gibi sonuçlara neden olabiliyor. Bunun yanı sıra zayıflayan cilt bariyeri, var olan cilt problemlerinin onarımını da güçleştirebiliyor.

 

Cilt bariyeri nasıl onarılır?

 

Cilt bariyerinin zayıflamasına neden olan etkenlerden kaçınmak ve cildin kendisini onarmasına yardımcı olacak bakım ürünleri kullanmak ilk sırada geliyor. Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor. Ayrıca cilt temizliğinde, cilt bariyerine zarar vermeyecek hassas formüllü temizleyici ürünlerin rolünü de unutmamak gerekiyor. Cilt bariyerinin zararlı güneş ışınlarından etkilenmemesi için her gün düzenli olarak güneş kremi kullanılmalıdır.



Etiketler: