Cilt Yaşlanmasına Karşı Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar ciltlerin yaşlanmasını istemiyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt yaşlanması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu konu hakkında nasıl önlemler alınması gerekir? İşte cevabı haberimizde...

 

Derideki lekeler, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında, genellikle melanosit sayısının ve fonksiyonunun artmasının bir sonucudur. Genellikle zararsız olmasına rağmen, bazen altta yatan hastalığın bir göstergesi de olabilir. Yüzde leke olması, yaşam kalitesini etkiler, kozmetik ve psikososyal problemler yaratır.

 

Yaşlılık belirtileri nelerdir?

 

Kaşlar biraz düşer ve göz kapakları şişmeye başlar. Alın, gözler ve ağız çevresindeki ifade çizgilerden oluşur. Boyunda az miktarda yağ olabilir. Sonuç olarak, yanak çökmesinin bir sonucu olarak kollajen ve yağ dokusu kaybı görülür ve elastikiyet azalır. Burun kenarları boyunca göz çevresine çizgiler belirir. Ağız kenarı aşağıya iner. Deri lekeleri, kılcal damar genişlemeleri ve kuruluk başlar. Gözenekler genişler. Sonuç olarak yaşlanma belirtileri kendini göstermiştir.

 

Cilt nasıl yaşlanır?

 

Yaşlı cilt hücreleri yıpranır ve sonunda ölür. Genç yaşlarda cilt kendini yenilemek için belli başlı döngüler ile hareket eder. Bu döngü ortalama olarak ayda bir kez meydana gelir. Bu döngü yaşlanma ile yavaşlar. Eski hücreler yenilenmez ve bu yüzden cilt pürüzlüdür. Derinin alt kısmı hyaluronik asit, kollajen ve elastinden oluşan liflerden oluşur. Cildin yoğun ve elastik hale gelmesini, kollajen ve elastik liflerin yaşlanma süreciyle birlikte büzüşmesi nedeniyle cilt yaşlanmaya başlar.

 

Cildin yaşlanmasını önlemek için neler yapılabilir?

 

-Cildin yaşlanmasını önlemek için güneş ışığından korunmak önemlidir. Güneşten koruyucu kremler yalnızca güneşte değil, soğuk havalarda da uygulanmalıdır.

-İçme suyu cildin yaşlanmasını geciktirir. Günde 8 bardak su içerseniz, cildiniz diri kalır.

-Düzenli beslenme cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir. Özellikle cildinizin sağlığı için gerekli olan fast food ürünlerinden kaçınmak önemlidir. Doğal ürünlerle beslenmek cildin yaşlanmasını önler.

-Cilt yaşlanması, kilo sorunu olan kişilerde daha erken ortaya çıkar. Kilonuzu kontrol altında tutarsanız, cildiniz yaşlanır.

-C vitamini içeren ürünlerin alınması cildin yaşlanmasını önler. Cilt için önemli bir yer tutan C vitaminin yanı sıra, E ve A vitaminleri içeren ürünler de cildin yaşlanmasını önlemek için kullanılmalıdır.

-Sigara içmeyen insanlar daha sağlıklı ve daha parlak bir cilde sahiptir. Bunun nedeni, sigaranın cildin içine ve dışına zarar vermesidir. Sigara içmek cilt hücrelerini etkilerken, akciğerlere de zararlıdır.



Etiketler: