Çin'de Bir Şirketten Çalışanlarına Yılbaşı İkramiyesi Şartı! Ayda 100 Kilometre Koşacaksınız!

Çin’in güney-doğusundaki Guangdong kentinde bulunan bir kağıt şirketi çalışanlarını formda tutmak için ilginç bir ödüllendirme sistemi geliştirdi: Ne kadar çok koşarsan o kadar yüksek prim.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ayda 100 kilometre koşan en sportmen çalışanlar yıl başında ücretlerinin yüzde 130’u kadar ikramiyeye hak kazanacaklar. Aylık koşuları 50 kilometre civarında kalanlara sadece maaşları kadar prim ödenecek. Aylık koşuları 30 kilometrenin altında kalanlar ise sadece maaşlarının yüzde 30’u kadar primle yetinecekler.

 

Bir bonus daha: 6 ay boyunca aynı koşu temposunu tutturanlara bir çift koşu ayakkabısı hediye edilecek. Şirketin patronu Lin Zhiyong bu prim sistemini şöyle anlattı: “İşletmem ancak çalışanlarım sağlıklıysa gelişebilir. “

 

Zhiyong kendisinin de sportmen olduğunu, 2022 ve 2023’te iki kez Everest Dağı’na tırmandığını söyledi. Patron çalışanlarının bu yeni prim sisteminden memnun olduğunu belirtti ama Çin sosyal medya platformu “Weibo”da eleştiri yağdı: “Ayda 100 kilometrelik hedefi tutturmak için çalışanlar günde 3,2 kilometre koşmak zorundalar. Şirket çalışan değil şampiyon atletler istiyor!”



Etiketler: