Çin'de Yeni Bir Kirpi Türü Bulundu!

Çin ormanlarında yeni bir kirpi türü doğdu. Guangzhou Üniversitesi’den bilim insanı Kai He ve ekibi ülkenin doğusundaki Anhui ve Zhejiang bölesindeki ormanlarda görünüşleri esrarengiz kirpiler gözlemlediler. Avrupa kirpilerinden farklı olarak bunların kürkleri ve okları daha koyu kahverengiydi ve kulakları biraz daha uzundu. Ortalama boyları 18,8 santimerde, ağırlıkları da 340 gram kadardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu yeni tür kirpilerden 7 tanesinin DNA’larını analiz eden araştırma ekibi, bugüne kadar bilinmeyen bir türle karşı karşıya oldukları sonucuna vardılar. Yeni türe “Mesechinus Orientalis” adını verdiler.

 

Yeni bulunanın dışında “Mesechinus” türünün 4 farklı örneği daha bulunuyor. Bunlar genellikle Çin’in kuzeyinde, Rusya’da ve Moğolistan’da yaşıyorlar. Kai He, “İlginç olan şu; bu kirpi doğal yaşam alanının bin kilometre uzağında bulundu” dedi.

 

Şimdilik Çin’in sadece iki bölgesinde keşfedilen yeni kirpi türünün nesli tehdit altında değil. Çünkü bu bölgelerdeki ormanlar kirpi kaynıyor. Kai He, “Dünyada bilinen 17 kirpi türü var. Biz 18’incisini keşfetmiş olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.