Çocuklarda Ek Gıdaya Geçişte Kabızlığa Dikkat!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla tanınan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yayınladığı paylaşımında çocuklarda ek gıdaya geçişte kabızlık konusunda ebeveynleri uyardı. 

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla tanınan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yayınladığı paylaşımında çocuklarda ek gıdaya geçişte kabızlık konusunda ebeveynleri uyardı. Ek gıdaya geçiş sonrası çoğu bebekte kabızlık şikayeti görülür çünkü bağırsaklar henüz daha immatur yani olgunlaşmamış olduğundan ve anne sütünün sindirimi kolay olduğundan bu geçiş sürecinde kabızlığın görülmesi normaldir.

 

Peki bu durumda nasıl hareket edilmelidir ?

 

Beslenmede lifli gıdalar, fermente gıdalar vazgeçilmeziniz olsun.  Düzenli kayısı incir komposto yapıp marmelat gibi verin, düzenli kefir içirin ve düzenli probiyotik kullanın. Ek gıda sonrası mutlaka su teklif edin, ve ne kadar istiyorsa verin. Bunları günlük hayatına sokarsanız kabızlığın önüne geçmiş olursunuz. Unutmayın ki kabızlık iştahsızlığı ve beslenme yetersizliği de kabızlığı arttırarak kısır döngüye sokar.