Çok Eski Bir Fal Türü Yeniden Moda Oldu! Peynire Bak Geleceğini Gör!

Bu falın adı “Tiromanci”. Peynire bakarak geleceği okumak anlamına geliyor. Antik çağlardan bu yana biliniyor. Orta Çağ’a kadar popülerdi, o zamanlar hasadın iyi olup olmayacağını anlamak için bakılıyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Sonra unutulup gitti. Ancak birkaç hafta önce Amerikalı kadın gazeteci Jennifer Billock sayesinde sosyal medyada yeniden “Trend” oldu.

 

Billock “Eater” dergisine verdiği röportajda “Kovid-19” pandemisi döneminde peynir falıyla ilgilenmeye başladığını anlattı. “Hem peynire bayılıyorum, hem de fala. Böylece ikisi birleşmiş oldu” diyen Billock, bir TV programından diğerine koşuyor, ayrıca peynir falı kursları düzenliyor.

 

Billock’a göre peynir falının Orta Çağ’da çok ilgi görmesinin nedeni basitti: Toplum tarımla geçiniyordu ve peynirherkesin erişebildiği bir üründü.

 

Peki, hangi tür peynirle fala bakılmalı? Billock’un yanıtı: “Tüm peynir türleriyle olabilir. Ama yüzeyinde delikler olanı tercih ederseniz, falı daha kolay okuyabilirsiniz. Ben yüzeyi dümdüz olan peynirleri bıçakla ortadan ikiye bölüyor, kesilen yerlerdeki girintilere-çıkıntılara bakıyorum. Yok, ufalanabilir bir peynir türüyse, kırıntıları bir tabağa atıyor, orada oluşturdukları şekillere bakıyorum!”



Etiketler: