Concealer Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar concealer kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği concealer sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Nasıl kullanılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Concealer’ları kullanım amaçlarına göre iki farklı gruba ayırabiliriz: Tüm yüze uygulanan kapatıcılar ve göz altı kapatıcı ürünler… Göz altı kapatıcıları, göz çevresinde oluşan mor halkaları ve yorgunluk izlerini gizlemek için kullanılır. Tüm yüze uygulanabilen kapatıcılarla göz çevrenizin yanı sıra yüzünüzdeki kızarıklıkları, lekeleri ve izleri de nötr hale getirebilirsiniz.

 

Concealer seçerken nelere dikkat edilmeli?

 

Concealer’lar tüm makyaj tutkunlarının kendilerine en uygun ürünü bulmasını kolaylaştırmak adına ton ve yapı bakımından pek çok seçeneğe ayrılır. Likit kapatıcı ürünler, genellikle kendinden fırçalı şekilde ya da kalem formunda tasarlanır. Böylelikle ürünü doğrudan yüzünüze uygulayabilir ve bir concealer fırçası ya da makyaj süngeri yardımıyla dağıtabilirsiniz. Köpük ya da stick formundaki kapatıcıları da cildinize yeterli miktarda uyguladıktan sonra aynı şekilde dağıtabilir, doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ancak makyajınızda doğal ve uyumlu bir görünüm yaratmak için cildinizin tonuna uygun renkte bir kapatıcı seçmeniz büyük önem taşır. Sizin için iyi concealer, cildinizin renginden bir ton açık ürünlerdir. Böylece göz altlarınızda ve cildinizin lekeli bölümlerinde aydınlık ve dinamik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

 

Concealer kullanmanın püf noktaları nelerdir?

 

Cildinizde aydınlık ve dinamik bir görünüm oluşturmak için cilt tonunuzdan bir ton açık kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Sivilce kapatıcı bir concealer arıyorsanız kapatıcınızı yeşil renkli bir renk düzenleyici ile birlikte kullanabilirsiniz. Yeşil, kırmızının zıt rengi olduğu için cildinizde nötr bir görünüm yakalamanız kolaylaşır. Göz altlarınıza aydınlık ve canlı bir görünüm katmak için seçtiğiniz concealer’la göz altlarınıza ters üçgen çizebilir, daha sonra ürünü dağıtabilirsiniz. Concealer’ınızı dağıtmak için nemli ve temiz bir makyaj süngerinden ya da açılı concealer fırçalarından yardım alabilirsiniz. Concealer’ın kalıcılığını artırmak için cildinizde kapatıcı uyguladığınız bölgelerin üstünden transparan pudrayla geçebilirsiniz.

 


Etiketler: