Erkeklerin Bilmesi Gereken Bakım İpuçları!

Erkeklerin en önem verdiği şeylerden biri de bakımdır. Güzelliğe önem veren erkekler bakım yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt bakımı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha bakımlı ve ilgi çekici görmek isteyen erkeklerin tercih ettiği bu işlem nedir? İpuçları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt sorunları dönemsel, çevresel ya da genetik faktörlerden kaynaklı olarak meydana gelebilir. Ancak cilt sorunlarının oluşmasının en yaygın sebeplerinden biri de cilt bakımına yeterli özeni göstermemektir. Eksiksiz bir erkek cilt bakımı rutini, cildi derinlemesine temizleyen, nemlendiren ve güçlendiren ürünlerden oluşmalıdır. 

 

Erkekler için cilt bakımı nasıl yapılır?

 

Güne başlarken ve gün sonunda temiz bir cilde sahip olmak, sağlıklı bir cilde kavuşmanın en önemli anahtarlarından biridir. Cildinizde gün boyu kir, toz ve yağ kalıntıları birikir. Özellikle yoğun tempolu bir günün sonunda terlediğinizde ya da spordan çıktığınızda, cildinizdeki yağ ve sebum üretimi de artar. Bu kalıntıları cildinizden arındırmadığınız takdirde gözenek görünümü, sivilce, akne ve benzeri cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle cildinizi her sabah ve akşam cilt yapınıza uygun bir temizleyici ile arındırmanız gerekir. Erkeklerin önem vermesi gereken bir diğer unsur ise sakal bakımıdır. Sakallarınızı yalnızca sabunla yıkamak ya da her duş esnasında temizlemek, yeterli bir bakım sağlamaz. Tıraş olduğunuzda ise, cildinizdeki hücre yenilenmesini hızlandırmış ve ölü hücreleri arındırmış olursunuz. Batık, sivilce ve kıl dönmesi gibi sorunların önüne geçebilmek için, cildinizi tıraş sonrasında nemlendirmeli ve beslemelisiniz.

 

Erkeklerin cilt bakım rutini nasıl olmalı?

 

Eksiksiz ve etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak için, öncelikle cilt yapınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir yüz temizleme ürünü seçmeli ve bu ürünü günde iki kez düzenli olarak cildinize uygulamalısınız. Cilt temizliği aşamasının sonuna geldiğinizde, cildinizi derinlemesine nemlendiren erkek yüz kremi seçeneklerinden birini kullanmalı, böylelikle cildinizin doğal bariyerini güçlendirmelisiniz. Sakallarınızı her gün ya da iki günde bir yıkamalı, belirli aralıklarla sakallarınızın altında kalan cilt dokusunun nefes almasına olanak tanımalısınız. Tıraş olduktan sonra cildinizi yatıştıracak bir balsam ya da losyon kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Günlük cilt bakım rutininizi desteklemek için cildinizi arındıran ve güçlendiren erkek yüz maskesi seçeneklerinden yardım alabilirsiniz. Yaşlanma belirtileriyle mücadele edebilmek için göz çevresi kremlerinden yardım alabilir, bu bölgedeki cilt dokusunu nemlendirerek ve güçlendirerek daha genç görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.

 

En çok tercih edilen erkek bakım ürünleri nelerdir?

 

Erkeklerin büyük çoğunluğu, uygulaması çok zaman almayan ve kullanımı pratik cilt bakım ürünlerinden yana tercih yapar. Cildinizdeki fazla yağ üretimini dengelemek ve yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlamak için cildi matlaştırma etkili ve antioksidan içerikli bir yüz temizleme jeli tercih edebilirsiniz. Cildinizi temizlemek, arındırmak ve pürüzsüzleştirmek için peeling etkili yüz temizleyicilerden yana seçim yapabilirsiniz.

 

 


Etiketler: