Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de gözleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar temizleme ürünleri kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği makyaj temizleme sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Göz makyajı nasıl temizlenir? İşte cevabı haberimizde...

 

Doğru ürünler kullanılarak ve aksatılmadan yapılan makyaj temizliği, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanın en önemli koşullarından biridir. Başta ten ve göz makyajında kullanılan ürünler olmak üzere tüm makyaj malzemeleri, gün sonunda ciltten tamamen arındırılmadığında gözeneklerde birikir. Göz çevrenizdeki cilt dokusu yüzünüzün diğer tüm bölgelerine kıyasla daha hassas ve ince olduğu için, göz makyajınızı oldukça dikkatli ve özenli bir şekilde temizlemeniz gerekir. Göz makyajı temizleme ürünleri, bu bölgedeki cilt dokusunun hassasiyetine uygun bileşenler kullanılarak hazırlanır. Bu sayede göz makyajınızı cilt dokunuzu yormadan ya da yıpratmadan kolaylıkla çıkarabilir, göz çevrenizi tüm makyaj kalıntılarından arındırabilirsiniz. 

 

Göz makyajı nasıl temizlenir?

 

Göz makyajı temizleme ürünleri farklı formlarda hazırlanabilir. Ürünlerin büyük çoğunluğu likit formdadır. Makyaj temizleme suyu ve losyonu, göz çevresindeki cilt dokusunu yıpratmamak için ideal seçimlerdir. Göz makyajını temizlemek için hazırlanan makyaj temizleme mendili seçenekleri de mevcuttur. Ancak bu ürünlerin sert dokulu olmaması, cilt dokusunu korumak açısından büyük önem taşır. Göz makyajınızı temizlerken seçtiğiniz ürünü temiz bir makyaj temizleme pamuğuna, yeterli miktarda dökmeniz gerekir.  Pamuğu nazik ve dikkatli hareketlerle göz çevrenize uyguladığınızda, göz makyajınızı birkaç uygulamada çıkarabilirsiniz. Yoğun bir göz makyajı yaptığınız takdirde, tek bir pamukla tüm makyajınızı çıkarmaya çalışmak yerine birkaç pamuk kullanmanızda fayda vardır. Böylelikle pamuğa geçen makyaj kalıntılarını tekrar göz çevrenize bulaştırma riskinden kaçınmış olursunuz. Göz makyajınızı tamamen temizledikten sonra, cilt bakım rutininizi sürdürmeli ve göz çevrenize, cilt yapınıza uygun bir nemlendirici uygulamalısınız.
 

 

Rimel nasıl temizlenir?

 

Rimel, göz makyajı temizliği esnasında en çok çaba ve vakit harcamanız gereken makyaj malzemesidir. Çünkü rimel, kirpiklerinize yapışarak sabitlenen bir üründür. Rimelinizi çıkarmak için sert hareketler yaptığınız ya da gözlerinizi ovuşturduğunuz takdirde, kirpik köklerinizin hasar görmesine ya da dökülmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle özellikle suya dayanıklı maskara kullandığınız günlerde, seçtiğiniz makyaj temizleyicinin suya dayanıklı ürünler için kullanıma uygun olduğundan emin olmalısınız. Rimelinizi temizlerken makyaj temizleyicinin gözlerinizle doğrudan temasından kaçınmalı, mümkünse yağ bazlı ürünleri tercih etmelisiniz.

 

Göz makyajı temizlerken nelere dikkat edilmeli?

 

Göz makyajınızı temizlemek için kullandığınız pamuğun temiz olması, göz sağlığınız açısından büyük önem taşır. Bu nedenle ten makyajınızı ve göz makyajınızı çıkarmak için farklı pamuklar kullanmanız tavsiye edilir. Seçtiğiniz göz makyajı temizleyicisinin doğal kaynaklı içeriklerle zenginleştirilmiş olması, göz çevrenizdeki cilt dokusunu güçlendirmenizi ve beslemenizi kolaylaştırır. Göz makyajınızı temizlerken kullandığınız ürünler gözlerinizle temas ettiği takdirde, göz çevrenizi hemen ılık suyla yıkamalısınız. Makyaj temizliği esnasında gözlerinizi ovuşturmaktan kaçınmalı, kavisli ve nazik hareketler eşliğinde makyajınızı temizlemelisiniz. Hassas bir cilt yapısına sahipseniz ya da kontakt lens kullanıyorsanız, her göz makyaj temizleyicisi sizin için uygun olmayabilir. Ürün seçimi esnasında bu koşulları karşılayan seçeneklere yöneldiğinizden emin olmalısınız.

 


Etiketler: