Corona Virüsü Bilerek Mi Yayılıyor? Corona Virüsü Aslında Ne?

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde corona virüsü ile ilgili bilinmeyenleri anlattılar. 

 

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde corona virüsü ile ilgili bilinmeyenleri anlattılar. Son dönemde yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde corona virüsü ile ilgili bilinmeyenleri anlattılar. Dünya şimdiye kadar bir sürü badire atlattı. Savaşlar, depremler, yıkımlar…Ve hastalıklar. Savaşta ölenlerden çok hastalıkta ölenler oldu.

 

Örneğin İspanyol gribi 1918-19 yılları arasında 100 milyondan fazla kişinin canına mal oldu. 1981’de ilk kez görülmesinin ardından aids 25 milyon can aldı. Antik çağlardan beri en ölümcül olanı veba. 250 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti bu hastalık nedeniyle. Sarı humma, kolera, çiçek, sıtma… Bunlardan bazılarının tedavisi bulundu, bazıları üzerinde ise çalışmalar sürüyor. Ama daha kötüsü, bu hastalıklar sadece hastalık da değil, kitle imha silahı olarak da kullanıldı. Mesela veba kullanılan ilk kimyasal silah.. Hal böyle olunca, özellikle gitgide artan dünya nüfusunda, yeni çıkan her hastalığa bir endişeyle bakar olduk.

 

Bir corona virüs cinsi olan wuhan korona virüsü için de aynı endişelerimiz başladı yakın zamanda. Bilinmezliklerden oluşması, hükümetin üstü kapalı açıklamaları ve bunların tam tersi ülkeden gelen görüntüler acaba bu insanların, insanlara yaptığı son kazık mı dedirtmeye başladı. Kitlesel imha olacağı üzerine komplo teorileri üredi. Biz de sizin için ülkemizde de endişesi yaşanan bu hastalık aslında neymiş, belirtileri, önlemleri ve üzerine kurulan komplo teorilerine kadar hepsini toparladık.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz. 



Etiketler: