Corona Virüsünden Korunmak İçin Neler Yapılmalı? Dr Ender Saraç Anlattı!

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü doktor Ender Saraç, yayınladığı videosunda corona virüsünden korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü doktor Ender Saraç, yayınladığı videosunda corona virüsünden korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü doktor Ender Saraç, yayınladığı videosunda corona virüsünden korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

 

Corona Virüsü nedir? 

 

Corona virüsü bağzı hayvan türlerinden insanlara bulaşabilen bir cins grip gibi soğuk algınlığı gibi öksürük, bronşit, ateş, kas ağrısı, karında şişlik, halsizlik gibi belirtileri olan bir hastalık türüdür. Corona virüsü bundan önceki salgınlara göre daha az ölümcül, eğer ileri yaşta değilseniz, kortizon kullanımı, tüberküloz hastalığı, şeker hastalığı, bağışıklık sisteminin düşmesi gibi ciddi bir sorunla karşı karşıya değilseniz özellikle genç kişilerde, D vitamini düzeyi yüksek olan kişilerde, proteini yeterli düzeyde alan kişilerde genelde pek de ölümcül olmuyor. 

 

Corona virüsünden korunmak için neler yapılmalı? 

 

İyi beslenilmeli: Öncelikle düzenli protein alımı yapılmalı, düzenli beslenmeli. Denizde serbest dolaşan tavuk, balık, hindi, yumurta, bütün süt ve süt ürünleri, işlenmemiş kırmızı et. Bunlar genelde iyi ve kaliteli hayvansal protein kaynakları. Bitkisel protein kaynağı olarak ise  yeşil, sarı, kırmızı mercimek, barbunya, kuru fasulye, nohut, börülce, gibi bakliyatlarda da bitkisel protein alımı yapılabilir. 

 

D3 Vitamini alınmalı: D Vitamini düşükse bırakın corona virüsünden korunmayı, kansere karşı olan risk de artıyor. Hele kışın sonuna yaklaştığımız şu günlerde mutlak suretle D Vitamininize baktırın. Eğer çok düşükse enjeksiyon ile, eğer az düşükse boğazdan damlalar şeklinde D Vitamini tamamlanmalı. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.