Cosmelan Dermamelan Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda cosmelan dermamelan yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği cosmelan dermamelan sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? İşte cevabı haberimizde...

 

Cosmelan temel olarak el, yüz, boyun ve dekolte bölgesi, kol ve bacak veya karın bölgesinde kullanılmaktadır. Cosmelan'ın hiper pigmentasyonu azaltmak için kullandığı iki tür eylem vardır. Cildi cilt tonu ile eşitler ve melanin üretimini engeller. Cosmelan, deride bulunan melanin miktarını azaltarak leke oluşumunun önüne geçmektedir. Özellikle Amelazma ve güneşe maruz kalmadan kaynaklı lekelerin tedavisinde etkili, bir çeşit enzimdir. Ciltteki koyu lekelere, yaş noktaları veya siyah lekeler de denmektedir. Bunlar yüz, boyun ve dekolte, kol ve bacak veya karın bölgesinde görülen; kırmızı, kahverengi veya gri renk tonlarında olabilen lekelerdir. Bu lekeler, cildin renginden sorumlu pigment olan melanin aşırı salgılanmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu lekeler gölge ve ebat bakımından farklı olsalar da, hepsinin ortak noktası kişilere estetik bakımdan rahatsızlık vermeleridir. Cosmelan (Dermamelan) ile cilt lekelerini en aza indirmek ve hatta yok etmek mümkündür. Cosmelan (Dermamelan) oluşmuş lekelerde tıpkı kimyasal peeling yönteminde olduğu gibi soyulma ile lekelerin yok olmasını sağlamaktadır. Güneşe fazla maruz kalma sebebiyle yaz aylarında artan pigmentasyonla birlikle lekelenme durumu yıllarca sürebilmektedir. Cosmelan (Dermamelan) cilt pigmentasyonlarına karşı etkili yöntemdir. Cilt pigmentasyonlarının kesin oluşum sebebi bilinmemektedir. Güneşten gelen U.V. ışınları ve hatta ampullerden gelen direkt çok güçlü ışıklar da, derideki pigment üreten hücreleri veya melanositleri stimüle edebilmektedir.

 

Cosmelan Dermamelan işleminin faydaları nelerdir?

 

İşlemden sonra ciltte yara kalmaz. Çok hassas hariç her türlü cilt tipi Cosmelan – Dermamelan uygulaması için uygundur. İşlemden sonra 2-3 gün kızarıklık ödem olabilir. İşlemden 1 ay sonra cildiniz yumuşak ve lekelerden arınmaya başlar. Yan etki riski bulunmaz. Cilde zarar verecek hiçbir kimyasal madde içermez. Cilt rengini eşitler. Derin lekelerin giderilmesinde etkilidir. Sımsıkı duran, sağlıklı ışıldayan cilt görünümünü elde etmenizi sağlar. Cildin derinlemesine yeniler. İşlem içeriğinde TCA ya da diğer soyucu asitler bulunmaz. Her mevsim uygulanması mümkündür.

 

Cosmelan – Dermamelan nasıl uygulanmaktadır?

 

Cosmelan – Dermamelan leke tedavisi tek seanslık bir uygulamadır. Doktor gözetiminde yapılan cilt analizi sonrası hangi kitin uygulanacağına karar verilmektedir. Her kit, tek kişiye uygulanır ve kişiye özeldir. Cosmelan – Dermamelan işleminin uygulanması 2 aşamalıdır. İlk aşama maske diğeri devam kremidir. Maske mutlaka uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Maskenin tek seferde ve tamamının uygulanması gerekir. Maske cildin tipine göre ortalama 8-12 saat bekletilir. Maskenin kalış süresine cilt tipine ve leke yoğunluğuna göre doktor karar vermektedir. Belirlenen süre dolduktan sonra cildin evde ılık su ile yıkanması gerekir. Maske yıkandıktan sonra ikinci aşama olan bakım programına geçilir. Bu program kapsamında kişin devam kremini günlük olarak tedavi bölgesinin üzerine uygulama yapması gerekir. Leke tedavisinin etkili olması için mutlaka düzenli uygulanması gerekmektedir.

 

Cosmelan – Dermamelan işlemi ne zaman etki gösterir?

 

Cosmelan – Dermamelan işleminin etki göstermesi süresi her kişi için farklı olabilmektedir. Deri rengi ne kadar koyu ise derideki lekelerin bütünü ile yok olması da o kadar uzun sürmektedir. Genel olarak tedaviye başladıktan 1 hafta sonra değişiklikler fark edilmektedir. 2 ila 3 hafta sonra ise cilt çok daha parlak ve sağlıklı görünüme kavuşmaktadır. Koyu lekelerin geçmesi ise 4 ile 6 hafta arasındadır.

 

Uygulamadan önce ve sonra nelere dikkat etmek gerekmektedir?

 

Cosmelan-Dermamelan maskenin etkili olabilmesi için uygulamanın öncesinde ve sonrasında bazı hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Uygulamadan 1 hafta önce, tahrişe yol açacak ürünlerin kullanımı bırakılmalıdır. Uygulamadan sonraki 5 gün boyunca kızarıklık, hafif ödem ve yanma hissinin olması normaldir. Bu şikayetler en fazla 1 hafta içerisinde düzelmektedir. Uygulama sonrasında belirli bir süre solaryum, başkaca soyucu tedaviler veya lazerler ve uygulama alanına epilasyon gibi işlemlerden uzak durmak gerekmektedir. Güneşten koruyan kremlerin kullanımı, leke tedavisinde oldukça önemlidir; bu kremler kalın bir tabaka halinde sürülmeli ve güneşe çıkılacaksa 3-4 saatte bir tekrar edilmelidir.

 

Cosmelan – Dermamelan işleminin yan etkileri var mıdır?

 

Cosmelan (Dermamelan) işleminin bilinen bir yan etkileri bulunmamaktadır. Bu sayede rahatlıkla uygulanabilmektedir. Ancak nadirende olsa kullanılan ürünlerin içerisindeki maddelere alerjisi olan veya oldukça hassas cilt tipine sahip kişiler olabilir. Bu nedenle işlemlerin mutlaka tıbbi alanda uzmanlığı olan hekimler tarafından yapılması gerekmektedir. Yan etki durumlarında uzman doktorunuzdan bilgi almanız gerekmektedir.

 


Etiketler: