Cryo Lipoliz Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücutlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar cryo lipoliz yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği cryo lipoliz uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Cryo-lipoliz, teknoloji soğuğun lipolizi (yağ yakımı) tetikleyeceği düşüncesine dayanılarak geliştirilmiştir. Cryo-lipoliz ( Soğuk lipoliz ) yağ hücrelerini dondurarak onların ölmelerini sağlayan kontrollü ve bölgesel bir cilt soğutma yöntemidir.

 

 

lipoliz

 

Cryo Lipoliz Uygulaması Nasıl Yapılır?

 

Cool Sculpting karın, bel, sırt, sutyen altı katları, gıdı, kollar, dizler, kalça ve basendeki bölgesel fazlalıkları kalıcı olarak yok eden bir teknolojidir. Sistem soğuk lipoliz denen bir yöntemle etki eder. Uygulama her bölge için kullanılan başlığa göre 35 ila 60 dakika sürer. İşlem öncesinde doktorunuz tedavi edilecek yerleri belirler. Bu bölgelere cildin üzerine cihazın soğutma etkisinden korumak için jel pedler yerleştirildikten sonra vakumlu bir kapsülün içine çekildikten sonra soğutma işlemi başlar. Uygulama sırasında hedeflenen yağ dokusu -8, -11 derecelere kadar soğutulur. Soğuğun etkisiyle yağ hücreleri parçalanır. Konforlu bir tedavi olsa da soğutma işleminin ilk 5-10 dakikasında uygulama yapılan bölgede bir soğuğa bağlı bir sızı hissedilmesi normaldir. Cilt boğuğa alıştıkça rahatsızlık hissi geçer. Hasta tedaviden hemen sonra normal yaşamına geri dönebilir.

 

Cryo Lipoliz uygulamasının zararı var mıdır?

 

Soğuk lipolizin zararları FDA onaylı tedavi yöntemi olması sebebiyle bulunmamaktadır. Uygulama sırasında gözlemlenen uyuşukluk ve kızarıklık dışında soğuk lipoliz tedavisinin vücuda herhangi bir zararı bulunmamaktadır.



Etiketler: