Radyofrekans Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar radyofrekans işlemi yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği radyofrekans uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Radyofrekans bir ısı tedavisi şeklidir. 70 yılı aşkın bir süredir bilinen bir teknolojidir. Deride en iyi bilinen etkisi derinin gerginliğini sağlayan kollagen liflerde yenilenme oluşumudur. Radyofrekans uygulandığında deri katmanlarında ısı oluşur. Derideki kollajen lifler ısı etkisi ile kasılır, yara iyileşmesi ve dolayısıyla kollajen liflerde yenilenme başlatılır. Cilt sıkılaşması ve gerginliğinde artış olur ve cilt yüzeyi düzgünleşir. Aynı zamanda bağ dokusunda kan akışı ve dolaşımda düzelme sonucu cilt yenilenir ve sıkılaşır.

kadın

 

Radyofrekans nasıl uygulanır?

 

Toparlama ve sıkılaştırma etkisi için termal radyofrekans uygulanır. Her mevsim uygulanabilir. Uygulama sonrası hafif kızarıklık dakikalar içinde solar. Bütün kozmetik uygulamalarda olduğu gibi güneşten koruyucu kremlerin kullanılması önerilir ancak güneşli günlerde uygulanmasında sakınca yoktur. Akne izi, yara izi ve leke için kullanılan Fraksiyonel fraksiyonda ise uygulama sonrası hafif sızı birkaç saat sürebilir. Cilt daha kızarıktır, birkaç gün içinde hafif kabuk yaparak iyileşir. Bu uygulamalarda güneşten korunma daha önemlidir, doğru bakım ve bol nemlendirici uygulaması ile iyileşme süresi kısaltılabilir. Seans sayısı uygulama nedenine göre değişir. Sonuçlar tek uygulama ile görülmeye başlar. Ancak bu yöntemler derinin kendini yenilemesini başlatan tedavi edici yöntemler olduğundan tek seans sonrasında bile en iyi sonuçlar 3.-6. aylarda alınır.

 

Radyofrekans zararlı mıdır? 

 

Düzgün koşullarda ve doğru şekilde yapıldığı takdirde, oldukça güvenli ve zararı olmayan bir işlemdir. Geçici süre uygulama yapılan bölgede kızarıklık haricinde başka bir yan etki beklenmez.

 

 


Etiketler: