Damarları Temizleyen 8 Yiyecek Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda damarları temizleyen 8 yiyecek hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda damarları temizleyen 8 yiyecek hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda damarları temizleyen 8 yiyecek hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Maalesef ki dünya çapında en çok görülen hastalıkların başında kalp-damar rahatsızlıklarının olduğunu biliyor muydunuz? Bugün ele alacağımız konu olan damar tıkanıklığı, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan tehlikeli bir hastalıktır.  Damar tıkanıklığı damar duvarının iç tarafında yağ kalıntıları, kolesterol artıkları gibi maddelerin birikimi nedeniyle tıkanıklık gelişmesidir.  Vücudunuzun herhangi bir yerinde meydana gelebilen damar tıkanıklığı, o organda oksijen yetersizliğine yol açar.

 

 

DAMAR TIKANIKLIĞININ NEDENLERİ:

 

Damar tıkanıklığının ortaya çıkmasındaki en önemli faktör, damarların esnekliğinin ve iç yüzeylerindeki pürüzsüzlüğünün kaybına neden olan ateroskleroz yani damar sertliği olarak bilinir.

Bu durumun oluşmasını tetikleyen nedenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

 

- Obezite

- Sigara içmek

- Kanda yüksek kolesterol

- Diyabet

- Hareketsizlik

- Sağlıksız ve düzensiz beslenme

- Hipertansiyon

- Genetik faktörler

- Kanda LDL yani kötü kolesterolün yüksek, HDL yani iyi kolesterolün düşük seviyede olması

- Stres

 

KALP VE BEYİN DAMARLARINI TEMİZLEYEN 8 MUCİZE YİYECEK:

 

1. Sarımsak

2. Zerdeçal

3. Yaban Mersini

4. Keşişkülahı

5. Ceviz

6. Zeytinyağı

7. Badem

8. Tarçın