Danilo Zanna'dan Adana Kebabı Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleri ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü şef Danilo Zanna, yayınladığı videosunda Adana Kebabı tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleri ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü şef Danilo Zanna, yayınladığı videosunda Adana Kebabı tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şef Danilo Zanna, yayınladığı videosunda Adana Kebabı tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

İşte Adana kebabı için gereken malzemeler;

 

MALZEMELER

 

1 kg Koyun eti

250 gr kuyruk yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber

200 gr Kırmızı kök biber (kıyılmış)

10 adet domates (domatesler dörde bölünmüş)

10 adet yeşil biber

7 adet pide ekmek

 

YAPILIŞI

 

Bir gün dinlendirdiğimiz erkek koyun eti sinirlerinden ayıklanır ve zırh ile kıyılır. Daha sonra kuyruk yağı da zırh ile kıyılır ve kıyma ile karıştırılır. Içine tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber ilave edilerek birlikte yoğurulur. Bütün karışım tekrar zırhla karıştırılarak kıyılır. Elde edilmiş kıyma kebap şişine sıvama yapar glbi elle saplanır, pişerken kebabın şişten düşmemesi için saplama aşamasında arada bir eller ıslatılır Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangala kebap şişleri konularak pişirmeye başlanır. Et biraz pembeleşmeye başladığında şişler arada bir çevrilir, pişerken kebap eti üzerinde yağlar erimeye başlayacaktır, bu aşamada şişi ocaktan alıp pide ekmeği yardımıyla sıkarak yağını alınır Bu işlemi pişirme esnasında iki kez yapılır, bu arada kebap pişmiş hale geldiğinde, yağlanan ekmekleri bıçak yardımıyla bölerek tabağın içine yerleştirin. pişmiş kebabınızı tabağın içine koyarak şişten çekiniz, mangalda ayrı bir şişte pişirdiğiniz domates ve yeşil biberleri tabağın kenarına koyarak ayrı bir tabakta ince kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır

 

SOĞAN SALATASI : Soğan, maydanoz, sumak, toz biber, tuz, zeytinyağı, limon karışımı ile yapılır. 1 adet tüm soğan uzunlamasına ince ince doğranır. Soğanın içine 1 kaşık sumak, kırmızı toz biber ve tuz konulur ve harmanlayarak karıştırılır. Üzerine çok az zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir Üzerine bir avuç maydanoz ve taze nane ince ince kıyılarak konulur, Hepsi harmanlanarak karıştırılır ve servis yapılır.