Dayanılmaz Migren Ağrıları Çekiyordu! Yeşil Sebzelere Dayalı Beslenme Diyetiyle Migreni Yendi!

Dünyada bir milyarı aşkın kişi migren ağrılarıyla boğuşuyor. Nedeni bilinmeyen ve çaresi olmayan bir ağrı türü bu. Özellikleri, belirtileri, ağrının süresi kişiden kişiye değişiyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

60 yaşındaki bir migren hastası kendine göre bir çözüm buldu: Koyu yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bir beslenme rejimi. Çok uzun yıllar iş hayatını bile ağır şekilde etkileyen migrenden sözünü ettiğimiz bitkisel beslenme kurtulduğunu anlatan hasta, “7 yıldır hiçbir ağrı yok” dedi.

 

Bir fotoğrafçı olan migren hastası “BMJ Case Reports” dergisine yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beslenme rejimimi değiştirmeden önce ayda 8-10 kez beni çıldırtacak noktaya getiren migrenle uğraşıyordum. Her ağrı bazen 72 saat sürebiliyordu. Hiçbir ilaç fayda etmiyordu. Sonunda New York’ta yaşam biçimine göre hayatınızı düzenlemeye yardımcı olan bir kliniğe başvurdum. Klinikte bana besin açısından zengin sebzelerden ve iltihaba yol açan maddelerden çok az içeren nişastalı ve sütlü ürünlerden oluşan bir beslenme rejimi hazırlandı. Yaprakları koyu yeşil sebzeler, fasulye, meyveler ve yulaf ezmesi artık kullandığım ilaçların yerini aldı. 7 yıldır hiçbir migren ağrısı çekmiyorum.”

 

Bu hastanın migren ağrıları 3 ayda kayboldu ama doktorlar uyarıyor:” Bu tedavi yöntemi henüz tüm migren hastaları için genelleştirilemez. Ve de mucize bir çözüm olduğu söylenemez. Sadece bir hastayla sınırlı bir çözüm bu.”



Etiketler: