Deliksiz Bir Uyku İçin Yatmadan Önce Bir Hindistan Cevizi Yiyin!

Hindistan cevizinin vücudun uyku-uyanıklık döngüsünü sağlayan “Melatonin” hormonunun orannı yükseltip gevşemeyi ve deliksiz uyumayı sağladığı kanıtlandı.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

“Hiç b kadar iyi uyumadım…”

 

“Ananas sayesinde daha kısa sürede ve daha iyi uyuyorum…”

 

Tik Tok’ta “ #PineappleHacks” hashtag’ine gönderilen mesajlardan iki örnek bu. Hashtag, bugüne kadar 3.7 milyon kez tıklandı.

 

Yemek dergisi “Delish”in sorularını yanıtlayan Amerikalı beslenme uzmanı Doktor Amy Lee, bir egzotik meyve olan Hindistan cevizinin vücudun “Melatonin” üretimini artırmasına, böylece gevşemeye ve uyumaya yardım ettiğini açıkladı. Amy, “Araştırmalar, bu meyveyi yiyenlerde daha yüksek düzeyde melatonin üretildiğini ortaya koydu. Bu da daha kaliteli bir uyku demek” diye konuştu.

 

Kesintisiz bir uykuya destek olan başka besinler de var. Birkaçını sayalım: Kivi, yumurta, balık, yulaf, kiraz, elma, soğan, fındık…

 

Buna karşılık, uyarıcı etkisi yapan şeker ve şekerliler ile kafein içeren içeceklerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

 

İyi bir uyku için son bir tavsiye: Yatak odanızın ışıklarını, odadaki televizyonu kapatın. Çünkü karanlık beynin derinliklerinde, arka bölümünde yer alan 5-8 milimetre x 3.5 santimetre boyutlarındaki minnacık hormon bezi “Pineale”i hareketlendiriyor.Bu bez hareketlenince ya da uyarılınca daha çok “Melatonin” üretilmesini sağlıyor.



Etiketler: