Deniz Pehlivan Vietnam'da!

Ünlü gezi bloggerı “birhayalinpesinde” olarak bilinen Deniz Pehlivan Vietnam gezisine başladı.

Öncelikle Hanoi’ye giden ünlü blogger buradaki izlenimlerini takipçileri ile paylaştı.

Deniz Pehlivan yolculuk öncesinde buraya gitmek isteyenler için vize konusunda kısa bir bilgi de vermeyi ihmal etmedi. Biz de hemen belirtelim, buraya gitmek isteyenler vize ücreti olarak 70 dolar ve ülkeye girişte 25 dolar daha vermek zorundalar.

Bu kısa notu paylaştıktan sonra Hanoi izlenimlerini anlatan Deniz Pehlivan, fiyat bakımından Vietnam’ın Tayland ve Laos’a göre çok ekonomik olduğunu söyledi. Pehlivan’ın aktardığına göre, 2 kişilik tek gecelik otel fiyatları 50-70 TL civarlarında.

Hanoi şehri için çok olumlu şeyler söylemeyen Pehlivan, bu şehrin çok kalabalık olmasından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Yine de Vietnam’da Hanoi şehrini ziyaret etmek isteyenler için biz de bir araştırma yaptık.

 

-Hanoi’ye nasıl gidilir?

Hanoi’ye İstanbul’dan Singapur aktarmalı olarak 24 saatte varabilirsiniz.

 

-Hanoi şehri hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse neler söylenebilir?

Hanoi şehrinin nüfusu 6.5 milyon ve bu nüfus ile 8.5 milyon nüfuslu Ho Chi Minh’ten sonra Vietnam’ın en kalabalık ikinci şehri konumunda. Son yıllarda yapılan yatırımlar ve inşa edilen yepyeni binalar ile şuan Güneydoğu Asya’nın yükselen yıldızı olarak adlandırılmakta.

 

-Hanoi şehrinde nerelere gidilir?

Hanoi şehrinde görülmesi gereken yerlerin başında şehri çevreleyen Hoan Kiem Gölü geliyor. Bununla beraber Ngoc Son Tapınağı, Ho Chi Minh mozelesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

 

-Hanoi’de gece hayatı nasıl?

Hanoi şehrinin çok aktif bir gece hayatı bulunuyor. Gece kulüpleri Old Quarter ve Ho Kiem Gölü çevresinde bulunuyor. Bu şehre gitmek isteyenler bu bölgeleri tek tek gezerek gece hayatının tadını çıkarabilirler.

 

Not: Fotoğraf Deniz Pehlivan'ın Instagram sayfasından alınmıştır.