Dentofobi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Dentofobi, Diş hekimi fobisi..

Hayatta hepimizin korkuları vardır, karşılaşmak ve yüzleşmekten korktuğumuz… Ancak unutulmamalıdır ki, hiçbir korku üzerine gidilmedikçe yenilemez. Aksine büyüdükçe büyür ve baş edilemez bir hal alır. Dentofobi de bu durumdan biridir. Dentafobi; kişinin dişlerine yapılan müdahalede şiddetli ağrı duymasından, tanımadığı aletlerle yapılan müdahaleden ve cihazların çıkarttığı sesten korkmasından doğmaktadır. 

 

Belirtileri Nelerdir?

 

Dentofobi yaşayanlar, dişçi koltuğuna oturmaktan çekinir. Diş tedavisinden korktukları için dişçiye gitmeyi ertelerler. Ancak bu ertelemeleri yüzünden korkuları giderek daha da büyür. Böylece tek seanslık bir dolguyla çözülecek sorunlar 2-3 seansa çıkar.

 

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 

Bütün fobilerde olduğu gibi dentofobide de korkunun üzerine yürümek gerekir. Mutlaka sizi rahat, güvende hissettiren bir diş hekimi seçmelisiniz. Yaşadığınız korkuyu dişçinizle tedavi öncesinde paylaşın. Keza diş hekiminize düzenli gitmeniz de dentofobinin önüne geçmenizde yardımcı olabilir. Böylelikle bir dişçi muayenehanesi korkutucu bir mekan olmaktan çıkıp sıradan bir mekana dönüşebilir. Bu sayede Hollywood gülüşü akımına siz de dahil olabilirsiniz...