Destan Dizisi Kün Ata Şahin Ergüney Kimdir?

8. yüzyılda yaşanmış bir mitten esinlenilerek ATV ekranlarına taşınan, yapımcılığını Bozdağ Film adına Mehmet Bozdağ'ın yaptığı Destan dizisinde canlandırdığı Kün Ata karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Şahin Ergüney, dün akşam yayınlanan ilk bölüm sonrası performansıyla göz doldururken, kim olduğu, nereli olduğu ve yaşı gibi konular sosyal medyada ve internette kullancılar tarafından sıklıkla araştırılmaya başlandı. 

 

8. yüzyılda yaşanmış bir mitten esinlenilerek ATV ekranlarına taşınan, yapımcılığını Bozdağ Film adına Mehmet Bozdağ'ın yaptığı Destan dizisinde canlandırdığı Kün Ata karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Şahin Ergüney, dün akşam yayınlanan ilk bölüm sonrası performansıyla göz doldururken, kim olduğu, nereli olduğu ve yaşı gibi konular sosyal medyada ve internette kullancılar tarafından sıklıkla araştırılmaya başlandı. Son dönemde yer aldığı projelerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Şahin Ergüney, dün akşam yayınlanan ilk bölüm sonrası performansıyla göz doldururken, kim olduğu, nereli olduğu ve yaşı gibi konular sosyal medyada ve internette kullancılar tarafından sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Destan dizisi karakteri Kün Ata'ya hayat veren Şahin Ergüney kimdir? İşte detaylar..

 

destan dizisi kun ata karakteri sahin erguney kimdir

 

Destan dizisi Kün Ata karakteri Şahin Ergüney kimdir? 

 

1962 yılında Giresun’da dünyaya gelen Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümü (1986) mezunudur. Devlet Tiyatrosu sanatçısıdır. Şimdiye kadar 60 civarında oyunda, oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. Şahin Ergüney, tiyatro oyunculuğu yanı sıra 1994 yılından itibaren Aylaklar, Es Es, Yer Gök Aşk, Fi ve Siyah Beyaz Aşk, Her Yerde Sen, Çatı Katı Aşk gibi birçok dizi ve sinema filminde yer almıştır.