Dev Rus Şirketi Gasprom'un Fransa'daki Muhteşem Villasına El Konuldu!

Fransa’nın Cote d’Azur shilinde, Monaco yakınlarındaki Roquebrune Cap Martin’de “Villa del Mare” ya da Ruslar’ın satın aldıktan sonra koydukları adla “Villa İrina Maria”adlı muhteşem konuta Fransız yargısının kararıyla el konuldu. Villanın değeri 120 milyon Euro’nun üstünde.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Villa, Rus doğal gaz şirketi Gazprom’un üstüne görünüyordu. Paris Başsavcılığı11 Aralık 2009’da başlattığı, Fransa ve Kıbrıs’ı kapsayan kara para aklama kuşkusu soruşturması çerçevesinde şüphelerini bu villa üstünde yoğunlaştırmıştı.

 

2009’da kurulan “Maritime Villa Holding”, bir zamanlar Zaire eski diktatörü Mobutu Sese Seko’ya ait olan bu villayı 2010 yılında 70 milyon Euro’ya satın aldı. İki şirketin aracılığıyla yapılan bu işleme göre, villanın sahibi Ermeni kökenli Rus oligarkı Samvel Karapetyan idi. Ancak daha sonra bir çok el değiştiren villanın sürekli değişen sahiplerinin arkasında sadece Gazprom bulunuyordu.

 

12 Şubat’ta Paris Başsavcılığı’nın talimatıyla villaya ve onun son sahibi görünen “SNC Maritime Villa Holding” şirketine el konuldu. Hepsi bu kadar değil. Yine Paris Başsavcılığı’nın girişimiyle Rus işadamlarının Fransa’da satın aldıkları diğer mülklere de tedbir uygulandı. Bunların arasında iki büyük bağ, imara açık araziler, bir dağ evi, bir çok daire bulunuyor. Değerleri toplamı: 35 milyon Euro.

 

Bir başka soruşturma kapsamında geçen yıl Eylül ayında da Alpler’de, kış sporları merkezi Courchevel’de 24 milyon Euro değerindeki bir dağ köşküne el konulmuştu