Dipliner Nedir? Nereye Nasıl Sürülür?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de diplinerdır. Güzelliğe önem veren kadınlar dipliner sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği dipliner sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Dipliner, keçe uçlu bir göz makyaj malzemesidir. Eyeliner gibi kirpik diplerine çizgi çekerek o bölgeyi belirginleştirmek için kullanılıyor. Kısa sapı kontrol kolaylığı sağladığı için özellikle makyaj yapmaya yeni başlayanlar ve eyeliner çekmeyi öğrenmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Sivri ucu da hatayı en aza indirdiği için kısa sürede düzgün bir eyeliner çizgisine kavuşmayı imkanı tanıyor. 

 

Dipliner ve eyeliner arasındaki farklar nelerdir?

 

Eyeliner fırçası biraz uzun yapılı ve yumuşak olur. Bu nedenle de fırça kolaylıkla kıvrılır. Kıvrılan fırça yapısının kontrolü zorlaştıran bir tarafı da var ama bu dipliner da yok. Kısa keçe ucunun hareket özelliği kısıtlı olduğu için kontrol sana kalıyor. Diplinerın sivri ucu noktasal olarak uygulama yapma imkanı da tanıyor. Bu sayede çizgiyi kirpik diplerine çok daha yakın bir şekilde oluşturabiliyorsun.

 

Dipliner nereye sürülür?

 

Dipliner genelde yalnızca kirpik dipleri belirginleştirileceği zaman kullanılıyor. Çok fazla kuyruk yapmadan sadece ince bir hat oluşturmak isteyenler günlük makyajında dipliner tercih edebiliyor. 

 

Dipliner nasıl sürülür?

 

Öncelikle dipliner şişesini güzelce çalkala. Biraz yoğun bir formülü olan diplinerı bu sayede homojen bir forma kavuşturabilirsin. Tek seferde çizgi çekmekte zorlanıyorsan, diplinerın ince ucunu kullanarak oluşturmak istediğin hattın üzerine minik çizgiler çiz. Ardından da bu çizgileri birbirleriyle birleştir. Son aşamada elde ettiğin dipliner çizgisi üzerinden bir kere daha geç.

 

Dipliner sürerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Dipliner sürerken elinin titremediğinden emin olmalısın. Bunun için dirseğini sabit bir yere koyarak destek alabilirsin. Dipliner ile yalnızca kirpik diplerini ortaya çıkarak ince bir çizgi çekmek istediğinde parçalı uygulamadan kaçınmalısın. Çizgiyi tek seferde, hızlıca oluşturmalısın.



Etiketler: