Disney Özüne Mi Dönüyor? Açıklama Heyecanlandırdı!

Son yıllarda çıkardığı filmlerden olumlu geri dönüşler alamayan Disney, değişime gittiği düşünülüyor. Walt Disney Studios Motion Picture Production’ın başkanı Sean Bailey arka arkaya çıkan vasat bile denemeyecek filmlerin sebep olduğu para kayıplarından dolayı, 14 yıldır başında olduğu stüdyodan ayrıldı.

 

Fenoreporter - Kaan Deniz Türen

 

2023 yılında, kendi online yayın hizmetlerini sundukları Disney Plus ve Hulu’dan, 387milyon dolar kaybetti. Box Office’de de işleri istedikleri gibi gitmeyen Disney Indiana Jones, Küçük Deniz Kızı ve Elemental filmleri 900milyon değerinde hayal kırıklığı yarattı. Screen Rant’in haberine göre sinema severler Disney’in 2023 yazının en büyük kaybedeni ilan etti.

 

New York Times’ın konferansında konuşma yapan Disney İcra Kurulu Başkanı Bob Iger, son yıllarda çıkarttıkları filmlerin başarısız olmasının sebebini ana odaklarının eğlendirmek yerine mesaj vermek olduğunu kabul etti. Disney’e geri dönme sebebinin ise bu yeni akımı terk edip köklerine dönmek yani ilk hedeflerinin eğlendirmek olduğunu söyledi.

 

Bob Iger’ın bu açıklamalarından sonra, Sean Bailey’nin ayrılması Disney’in politik ajandalarına bir son vericeği hususunda sinema severleri heyecanlandırdı.