Domuzlar İçin Pedikür Kliniği Açtı Müşterilere Yetişemiyor!

Fransa’nın batısındaki Brest kentinde tütün-piyango bayii ve de yanında bir bar işleten 46 yaşındaki Carole Germain adındaki kadın bir gün dükkanına kilit vurdu ve yeni bir işe atıldı: Domuzlar için bir pedikür kliniği açmak!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Sonrasını şöyle anlatıyor: “Evinde domuz besleyen tek kişinin ben olduğumu sanıyordum. Meğer evcil hayvan olarak domuzla yaşayan ne kadar çok insan varmış!”

 

İtalyan “Cane Corso” cinsi iri mi iri iki köpek sahibi olan bir hayvansever olan Carole Germain, 2020 Haziran’ında bir domuz edindi. “Kuskus” adını verdiği domuz yavrusu kısa sürede 60 kiloya ulaştı. Domuz gününü uyuklayarak, sahibesinin barı ile hemen üstündeki 50 metrekarelik dairesi arasında gidip gelerek geçiriyordu.

 

“Yatağımda uyuyor. Daha doğrusu ben onun yatağnda uyuyorum. Çünkü çok hareket ettiğimde söyleniyor, hatta bana acıtmayan bir pençe atıyor” diyor genç kadın.

 

Bu domuz sevgisi sonunda Carole’u tüm zamanını onlara ayırma fikrine yöneltti. Bayi-bar dükkanını satışa çıkardı,Hollandalı bir kadından domuz eğitimi aldıktan sonra bir klinik açtı: Domuzların daha hızlı yürümelerini ve koşmalarını sağlamak için onların tırnaklarına pedikür uygulamak.

 

“Tırnakları çok uzayınca yürümeleri o kadar zorlaşıyor ki, sanki engelli gibi oluyorlar” diyor.

 

Evcil bir domuz 15-20 yıl yaşayabiliyor.Carole Germain, kısa sürede 200’ü aşkın müşteri edindi.