Donald Trump 'Dolandırıcılık' Suçlaması İçin 'Düzmece' Yanıtını Verdi!

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump New York'ta görülen davada 'dolandırıcılık' iddialarına yanıt verirken 'düzmece' ifadelerini kullandı. 

 

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump New York'ta görülen davada 'dolandırıcılık' iddialarına yanıt verirken 'düzmece' ifadelerini kullandı. Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump New York'ta görülen davada 'dolandırıcılık' iddialarına yanıt verirken 'düzmece' ifadelerini kullandı. 

 

İddialara 'Düzmece' dedi!

 

BBC Türkçe'nin haberine göre; Eski ABD Başkanı Donald Trump, gayrimenkul imparatorluğunu kurarken yıllarca ve defalarca dolandırıcılık suçu işlediği suçlamasıyla New York Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması için mahkemeye çıktı. Mahkemeye girmeden önce basına konuşan Trump, siyasi amaçlı olarak nitelendirdiği bu davayla ilgilenen yargıcı ve New York başsavcısını eleştirdi.

 

Trump dava için "düzmece" ifadesini kullandı ve medyaya "Bilmenizi isterim ki mali bilançolarım muhteşemdir" diye seslendi. Mahkeme, geçen hafta Trump'ın hakkındaki dava başvurusunun düşürülmesi talebini reddetmiş, ucuz kredi almak için emlak varlığının değerini olduğundan yüz milyonlarca dolar daha yüksek göstererek dolandırıcılık suçu işlediğine hükmetmişti. Yargıç Arthur Engoron, Trump ve şirketinin, oğulları Eric ve Donald Jr da dahil yöneticilerinin, bankalar ve sigorta şirketlerini, yıllar boyu düzenli olarak ve defalarca, net varlıklarının değerini dev oranlarda şişirmek suretiyle yanılttıklarını söylemişti.